Antena Căutare

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete, serie brută, a crescut cu 7,2% în primele şapte luni

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 7,2% în primele şapte luni ale anului comparativ cu perioada similară a anului trecut, arată datele transmise vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 7,2% în primele şapte luni ale anului comparativ cu perioada similară a anului trecut, arată datele transmise vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Volumul cifrei de afaceri a crescut la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+40,4%), la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+9,0%), la comerţul cu autovehicule (+6,3%) şi la întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+5,0%).

În perioada 1 ianuarie - 31 iulie 2019, comparativ cu primele şapte luni ale lui 2018, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 6,6%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada ianuarie-iulie a înregistrat o cifră de afaceri cu 13,9% mai mare comparativ cu perioada similară a anului trecut, creştere susţinută de activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+22,5%), serviciile de coafură şi alteactivităţi de înfrumuseţare (+18,3 %), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+15,9%) şi de activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+5,5 %).

Cifra de afaceri din activitatea agenţiilor turistice şi turoperatorilor ascăzut cu 9,9%. Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate în perioada ianuarie-iulie 2019 a înregistrat o cifră de afaceri cu 14,2% mai mare comparativ cu primele şapte luni din 2018.

În luna iulie 2019, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de luna precedentă ca serie brută cu 1,7%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a scăzut cu 4,4%.

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut faţă de luna precedentă ca serie brută cu 7,4%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitatea scăzut cu 1%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută cu 10,2% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 7,9%.

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent a crescut atât ca serie brută cu 5,3% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 6,2%.

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut în primele şapte luni faţă de aceeaşi perioadă din anul anterior atât ca serie brută cu 13,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 14,2%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna iulie 2019, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 1,7% datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+17,9%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+11,9%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+6,1%).

Scăderi ale cifrei de afaceri s-au înregistrat la comerţul cu autovehicule (-3,7%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2019, comparativ cu luna precedentă a înregistrat o scădere cu 4,4%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei,serie brută, în luna iulie 2019, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o creştere cu 7,4% datorată creşterilor înregistrate la activitǎţile agenţiilor turistice şi turoperatorilor (+17,0 %), activitǎţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+9,5 %), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+5,6%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+4,2 %) şi la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+1,6%).

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2019faţ ă de luna precedentă a înregistrat o scădere cu 1%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi reparare a autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna iulie 2019, comparativ cu luna iulie 2018 a înregistrat o creştere cu 10,2% ca urmare a creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+27,8%), activitǎţile de întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+12,1%), comerţul cu pieseşi accesorii pentru autovehicule (+10,7 %) şi la comerţul cu autovehicule (+9,1%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2019a înregistrat o creştere cu 7,9% faţă de luna iulie 2018.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna iulie 2019 a înregistrat o cifră de afaceri cu 5,3% mai mare comparativ cu luna iulie 2018, creştere susţinută de activităţile despălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+23%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+11,1%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+8,5%) şi de activităţile de jocuri de noroc şialte activităţi recreative (+0,1%).

Cifra de afaceri din activitatea agenţiilor turistice şi turoperatorilor a scăzut cu 15,1%. Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2019 a crescut cu 6,2% comparativ cu luna iulie 2018.

Sursa : news.ro

Ingka Group intră pe piaţa energiei regenerabile din România şi achiziţionează o participaţie de 80% în şapte parcuri eo... Ajutor de la stat pentru motorină! Ce români pot primi bani pentru combustibil...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x