Antena Căutare

Scene macabre! 12 civili, dintre care șase copii au fost uciși într-un raid aerian

Cel puţin 12 civili, printre care şase copii, au fost ucişi sâmbătă în Siria în cursul unor raiduri aeriene întreprinse în provincia Idlib de regimul de la Damasc sau de aliatul său rus, a raportat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), scrie Agerpres după o relatare AFP.

Scene macabre! 12 civili, dintre care șase copii au fost uciși într-un raid aerian
Raid aerian în Siria

Sâmbătă, patru civili, printre care un copil, au fost ucişi în satul Al-Bara, iar într-un sat vecin au murit alţi doi civili, inclusiv un copil. Printre victime figurează şi cinci civili, printre care trei copii, decedaţi în urma bombardamentelor aviaţiei siriene asupra unui sat din sudul Idlib, arată OSDO, precizând că un al şaselea copil a fost ucis într-un raid al forţelor regimului într-o localitate din sud-estul provinciei.

OSDO, care dispune de o amplă reţea de surse în Siria, determină cine sunt autorii raidurilor plecând de la tipul de avion folosit, locul loviturii, planurile de zbor şi muniţia utilizată.

Idlib a făcut obiectul unui acord încheiat în septembrie 2018 între Ankara şi Moscova pentru crearea unei 'zone demilitarizate', vizând evitarea unei ofensive de anvergură a regimului. Jihadiştii grupării Hayat Tahrir al-Sham (HTS) au refuzat însă să se retragă din zonă, astfel încât acordul nu a fost aplicat niciodată în totalitate.

Regimul sirian şi Rusia şi-au intensificat, între sfârşitul lui aprilie şi sfârşitul lui august, bombardamentele asupra regiunii Idlib şi a zonelor adiacente din provinciile Alep, Hama şi Lattakia, teritorii controlate de gruparea HTS, creată de fosta aripă siriană a Al-Qaida.

Aproape 1.000 de civili au fost ucişi în acest interval, iar peste 400.000 s-au refugiat, a indicat OSDO. Războiul din Siria, declanşat în 2011, s-a soldat până acum cu peste 370.000 de morţi şi mai multe milioane de refugiaţi.

VIDEO/ Donald Trump a fost văzut în spațiu după vizita din Londra! Cum a fost posibil... VIDEO/ Așa arată Apocalipsa! O minge uriașă de foc a ars din temelii mai multe ferme: „Zici că e sfîrșitul lumii”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x