Antena Căutare

A murit Kane Tanaka, cea mai bătrână persoană din lume. Câți ani avea și care era secretul ei pentru o minte veșnic tânără

Ea a supraviețuit de două ori cancerului și a trăit o multitudine de evenimente istorice.

Kane Tanaka, cea mai bătrână persoană din lume mancand tort de ziua ei de nastere Galerie
A murit Kane Tanaka, cea mai bătrână persoană din lume | Profimedia

Kane Tanaka, cea mai în vârstă persoană din lume, a murit în Japonia la 119 ani, potrivit unui comunicat publicat de Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Bunăstării din ţară, anunţă News.ro. Bătrâna, care s-a născut pe 2 ianuarie 1903, a murit pe 19 aprilie, a spus ministerul.

Vestea morţii ei a fost confirmată de consultantul senior în gerontologie Robert Young, care a ajutat, de asemenea, la confirmarea recordului ei pentru Guineess World Records.

Kane Tanaka, „cea mai bătrână persoană din lume” a murit la 119 ani

Kane Tanaka a intrat oficial în Cartea Recordurilor în 2019, la vârstă de 116 ani. „Ea a devenit cea mai în vârstă persoană în viaţă în ianuarie 2019, la vârsta de 116 ani şi 28 de zile. Este, de asemenea, a doua cea mai în vârstă persoană înregistrată vreodată, după Jeanne Calment, care a trăit până la vârsta de 122 de ani”, scria Guinness World Records pe Twitter atunci.

La acel moment, bătrâna a fost întrebată care a fost cel mai fericit moment din viaţa ei și a emoționat pe toată lumea cu răspunsul său: „Acum”.

Citește și: Ce pensie are Adriana Iliescu, cea mai bătrână mamă din România, și ce avere îi va lăsa fiicei sale, Eliza. Tânăra are 17 ani acum

Familia ei a spus, într-un mesaj pe Twitter de la începutul acestei luni, că în ultima perioadă ea s-a îmbolnăvit destul de des.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Kane Tanaka a lucrat până la vârsta de 103 ani

Născută în 1903, Tanaka s-a căsătorit cu un proprietar de magazin de orez la vârsta de 19 ani şi a lucrat în magazinul familiei până la vârsta de 103 ani. Femeia a supravieţuit de două ori cancerului şi a trăit o multitudine de evenimente istorice, supravieţuind celor două războaie mondiale, gripei spaniole din 1918, dar şi pandemiei de Covid-19.

Citește și: Giuliano Stroe, numit „cel mai puternic băiețel din lume” la patru ani, a împlinit 17 ani. Adolescentul român e de nerecunoscut

Ea împlinise frumoasa vârstă de 119 ani la începutul acestul an, pe data de 2 ianurie. Bătrâna şi-a sărbătorit ziua de naştere în sud-vestul Japoniei, acolo unde a fost cazată într-un cămin de bătrâni. Potrivit familiei, aceasta speră să trăiască până la 120 de ani.

Până în ultima clipă, ea a interacționat cu angajaţii căminului prin gesturi și și-a menținuit mintea și corpul active făcând exercitii de matematică. Ea se trezea în fiecare dimineaţă la aceeaşi oră, la 06.00, după amiezile şi le ocupa exersându-şi caligrafia. Familia a mai dezvăluit că îi placeau extrem de mult ciocolata şi băuturile carbogazoase.

Citește și: Rumeysa Gelgi este cea mai înaltă femeie din lume. Tânăra provine din Turcia, are 24 de ani și o înălțime de peste 2,15 metri

În 2020, unul la 1.565 de oameni din Japonia avea peste 100 de ani - mai mult de 88% dintre ei fiind femei. Cifrele guvernamentale publicate în iulie 2020 au arătat că femeile au o speranţă de viaţă de 87,45 ani, comparativ cu 81,4 pentru bărbaţi, mai transmite aceeași sursă.

Vezi mai multe ştiri externe în secţiunea de pe observatornews.ro

Presupusa iubită a lui Vladimir Putin, Alina Kabaeva, a avut parte de prima apariție publică de la începutul războiului... Volodimir Zelenski, declarații despre întâlnirea pe care a avut cu premierul Nicolae Ciucă: „Împărtăşim o viziune comună...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x