Antena Căutare

A murit Sven Hassel. Scriitorul avea 95 de ani

Scriitorul danez Sven Hassel a decedat pe 21 septembrie, la varsta de 95 de ani. Anuntul a fost postat pe site-ul sau oficial.

Potrivit primelor informatii, Sven Hassel ar fi murit in urma unei afectiuni cardiace.

"Sven avea un ras contagios care venea direct din inima. Avea o incredibila putere a vointei, pe care o manifesta cu multa seriozitate, un rezultat al supravietuirii ororilor razboiului. De fapt, expresia sa ascundea un suflet plin de pasiune pentru viata si un fel de a se minuna precum un copil, trasaturi pe care putine persoane le mai mentin ca adulti. Era un supravietuitor, un luptator, un povestitor si un visator", scrie in mesajul de pe site-ul oficial al scriitorului.

Sven Hassel, pe numele sau Sven Pedersen, s-a nascut pe 19 aprilie 1917, la Fredensborg, in Danemarca. La varsta de 14 ani a intrat in marina comerciala, iar in 1937 Hassel s-a mutat in Germania pentru a se inrola ca voluntar in armata. A luptat pe mai multe fronturi, fiind ranit de mai multe ori. In cele din urma, a ajuns la gradul de locotenent. S-a predat trupelor sovietice de la Berlin in 1945 si si-a petrecut anii urmatori in diverse lagare de prizonieri. A inceput sa scrie prima sa carte, "Legiunea Blestematilor", in timp ce era prizonier in lagare, conform Mediafax.

De-a lungul timpului, Sven Hassel a publicat mai multe volume, intre care: "Legiunea blestematilor", "Blindatele mortii", "Camarazi de front", "Gestapo", "General SS", "Imperiul iadului", "Moarte si viscol", "Drum sangeros catre moarte", "Curtea martiala" si "Comisarul".

In anul 1987, cartea "Blindatele mortii" a fost ecranizata sub denumirea "The Misfit Brigade".

FOTO: Ghimpele

Lupte de strada la Atena. O greva generala de 24 de ore a paralizat Grecia... Peste 100 de oameni mor zilnic in urma conflictelor din Siria...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x