Antena Căutare

Al-Qaeda le cere sauditilor sa se revolte impotriva regimului

Ayman al-Zawahiri, liderul organizatiei teroriste Al-Qaeda, a facut apel la populatia saudita sa urmeze exemplul "Primaverii Arabe", din Egipt sau Libia, si sa se ridice impotriva regimului.

Intr-o inregistrare video, realizata in februarie sau martie, potrivit SITE, si postata joi pe site-uri jihadiste, al-Zawahiri ii intreaba pe sauditi "De ce nu va ridicati, voi, fiii puternicelor si mandrelor triburi care sfideaza moartea, pentru a pune capat umilirii si opresiunii (...) Popoarele arabe s-au ridicat impotriva liderilor lor in vest, in sud, in nord, iar voi nu va miscati. Fratii mei nobili, de ce aveti rabdare cu regimul familiei Al-Saud, desi este unul dintre regimurile cele mai corupte".

Filmuletul incepe cu imagini ale regelui Abdallah al Arabiei Saudite in compania Papei Benedict al XVI-lea sau a presedintilor americani George W. Bush si Barack Obama, Zawahiri reprosand regimului saudit ca a deschis o perioada tara fortelor americane, ca a arestat jihadisti si ca a raspandit imoralitatea in presa.

Operatiunea "Chefornak": Zeci de cersetori est-europeni, arestati de Scotland Yard... Summit G8 la Camp David, sub deviza "Actionam impreuna"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x