Antena Căutare

Al treilea caz de ebola a fost confirmat. Stare de criză în Republica Dominicană Congo

Republica Democrată Congo a confirmat al treilea caz de ebola, este primul caz înregistrat într-o zonă urbană. Cel puțin 44 de cazuri suspecte au fost înregistrate de la inceperea epidemiei și 23 de decese.

Republica Democrată Congo a confirmat al treilea caz de ebola, este primul caz înregistrat într-o zonă urbană. Cel puțin 44 de cazuri suspecte au fost înregistrate de la inceperea epidemiei și 23 de decese.

”În acest weekend, au fost raportate două cazuri suspecte de febră hemoragică în Wangata, o zonă a oraşului Mbandaka. În urma analizelor, una dintre cele două mostre a fost confirmată pozitiv”, a explicat ministrul congolez al Sănătăţii, Oly Ilunga Kalenga.

Mbandaka este un important nod de transport, cu numeroase legături spre capitala Kinshasa. Odată cu acest prim caz de ebola într-o zonă urbană , boala intră într-o nouă faza a epidemiei și afectează trei zone din Congo.

''Considerăm că această epidemie este una de mare risc din cauza particularităţilor privind contaminarea personalului sanitar, ajungând la cele trei zone din apropierea oraşului Mbandaka, intens populat'', a adăugat ministrul.

Autoritățile din Republica Dominicană Congo au primit peste 4.000 de doze de vaccin experimental trimis de către Organizația Mondială a Sănătății. De asemenea, a fost trimisă o echipă de epidemiologi pentru a putea evalua gravitatea situației.

"Vom intensifica monitorizarea populaţiei pe toate căile, aeriene, maritime şi rutiere. Celelalte oraşe din Provincia Equateur precum şi localităţile situate pe râu, în amonte şi în aval de Mbandaka, sunt de asemenea plasate sub supraveghere medicală", a declarat ministrul.

AIEA îşi stabileşte calendarul numirii unui nou director general. Românul Cornel Feruţă, desemnat director general inter... Senatoarea Kirsten Gilligrand promite să dezinfecteze Biroul Oval în cazul în care va fi aleasă preşedinte...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x