Antena Căutare

UPDATE! Alegeri SUA: Cozi imense la sectiile de vot de pe coasta de Est, iar in Florida a fost haos

Americanii stau astazi ca pe jar si vor ca preferatul lor sa ajunga la Casa Alba. Dovada este ca se inghesuie sa-si aleaga presedintele. La multe sectii de votare de pe toata coasta de Est s-au format cozi imense iar tensiunea este extrema. Nimeni nu stie sa spuna cine va fi urmatorul presedinte: Mitt Romney sau Barack Obama

UPDATE 18.00 Cei din Florida au stat si trei ore la o coada azi. „E o nebunie in Palm Beach County, unde se aglomereaza foarte mult secțiile de votare”, spune o femeie.

Potrivit corespondentului BBC la Chicago, cei mai multi dintre alegatorii democrati nu au același entuziasm acum ca in urma cu patru ani, dar cred inca, ferm, in necesitatea de a merge la vot.

Spre deosebire de oponentul sau, care continua campania electorala si azi, presedintele Obama se odihneste si joaca baschet cu apropiatii sai. Este vorba despre o traditie și totodata, o superstitie a alegerilor.

Candidatul republican la functia de vicepresedinte, Paul Ryan, a votat in orasul sau natal, Janesville, Wisconsin.

Parca toata America s-a trezit cu noaptea-n cap sa mearga la vot. S-au format cozi imense pe toata coasta de Est, iar in Florida a fost haos. Primii care au votat, in liniste si rapid, au fost cei 10 locuitori cu drept de vot din Dixville Notch, un sat din New Hampshire. 43 de secunde a durat tot procesul electoral in zona.

Dar, peste 200 de milioane de americani sunt chemati la urne. Cum insa pana la inchiderea urnelor mai este ceva timp, americanii fac speculatii. De la veverite care prezic numele urmatorului presedinte pana la sondaje de opinie printre copii. Potrivit micutilor din America, presedintele Barack Obama va fi alaturi de noi inca patru ani. Nici vedetele de la Hollywood nu mai au rabdare si asteapta rezultatul scrutinului.

Votul se incheie la maine dimineata, la ora 6, ora Romaniei.

GALERIE FOTO! Statele Unite ale Americii, in febra alegerilor. Cele mai frumoase imagini... UPDATE! Alegeri SUA: Candidatul republican, Mitt Romney, a votat in statul Massachusetts, Obama este optimist...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x