Antena Căutare

Alertă! Un val de caniculă, apărut din senin, afectează populația! Cel puţin 17 morţi din cauza căldurii, în Canada

Cel puţin 17 persoane au murit în provincia Quebec din cauza unei canicule, în estul Canadei, de la sfârşitul săptămânii trecute, au anunţat miercuri autorităţile sanitare, relatează AFP.

Cel puţin 17 persoane au murit în provincia Quebec din cauza unei canicule, în estul Canadei, de la sfârşitul săptămânii trecute, au anunţat miercuri autorităţile sanitare, relatează AFP.

Bilanţul morţilor cauzate de căldură la Montréal a ajuns la 12, a anunţat directoarea regională a Sănătăţii Publice din oraş, dr. Mylène Drouin.

Cinci decese au fost semnalate în ultimele 48 de ore în regiunea cantoanelor din est, la est de metropola Quebec, potrivit ziarului La Tribune, care citează autorităţi sanitare locale.

Victimele de la Montréal fac parte din ”populaţii foarte vulnerabile, persoane în vârstă sau care suferă de boli cronice ori mentale” şi nu dispun de climatizare, a precizat Drouin într-un interviu acordat postului public Radio-Canada.

La Montréal se înregistrau miercuri 34 de grade Celsius, iar factorul umidităţii depăşea 40, potrivit unor date de la serviciul de meteorologie Environnement Canada.

Umiditatea este un indicator folosit în Canada, care exprimă efectul comun al căldurii şi umidităţii în atmosferă - nivelul căldurii resimţite de cea mai mare parte a persoanelor.

Teperaturile depăşesc cu regularitate 30 de grade, de vineri, în sudul provinciei Québec, iar factorul umidităţii a atins 44 la începutul săptămânii.

Un ”avertisment cu privire la căldură” emis de Environnement Canada este în vigoare în sudul provinciei Québec, însă serviciile de meteorologie preconizau o scădere a temepraturii începând de vineri.

Niciun deces nu a fost semnalat în provincia vecină, Ontario, în care s-au înregistrat de asemenea temperaturi mari.

În 2010, un val de căldură a cauzat moartea a aproximativ 100 de persoane în regiunea Montréal.

Tragedia face înconjurul Planetei! Unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din lume a murit într-un accident stupid... LOVITURĂ pentru familia regală britanică! Tatăl lui Meghan Markle, DEZVĂLUIRE ȘOCANTĂ: „Cred că relația nu mai poate fi ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x