Antena Căutare

Ambasadorul Cornel Feruţă a pierdut în faţa candidatului argentinian postul de director general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică

Consiliul Guvernatorilor Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) s-a reunit, la Viena, marţi, pentru a patra rundă de vot formal în cadrul procesului alegerii Directorului General al AIEA. În ultima fază a competiţiei au participat ambasadorul Cornel Feruţă, directorul general în exerciţiu al Agenţiei şi Rafael Grossi, ambasadorul Argentinei la Viena.

Potrivit Ministerului Afecerilor Externe (MAE), la runda de vot final s-au înregistrat următoarele rezultate: Cornel Feruţă (10 voturi) şi Rafael Grossi (24 voturi). S-a înregistrat o abţinere.

”Votul de astăzi a marcat încheierea procesului de alegere a Directorului General al AIEA în Consiliul Guvernatorilor, în condiţiile în care a fost atins pragul minim necesar (2/3 din 35 de state membre în Consiliul Guvernatorilor). Conform procedurii, alegerea urmează să fie confirmată de Conferinţa Generală, organul decizional al Agenţiei. Ministerul Afacerilor Externe adresează felicitări candidatului argentinian şi îşi exprimă disponibilitatea de a coopera cu acesta pentru prezervarea credibilităţii şi imparţialităţii recunoscute în plan internaţional ale AIEA.”, a transmis, marţi, MAE.

MAE consideră esenţială păstrarea prestigiului Agenţiei de la Viena, în special având în vedere provocările şi complexitatea dosarelor pe care le gestionează.
Rezultatele obţinute de ambasadorul Cornel Feruţă reflectă sprijinul important pentru candidatura sa din partea mai multor state membre ale Consiliului Guvernatorilor.

”Reamintim că în etapele precedente ale procesului de alegere, candidatul român a obţinut un maxim de 17 voturi. Activitatea ambasadorului Feruţă, atât ca parte a echipei fostului Director General al AIEA, Yukiya Amano, cât şi la conducerea Agenţiei, în procesul de tranziţie, a fost şi continuă să fie unanim apreciată de statele membre”, a mai transmis MAE.

Deţinerea unor funcţii înalte în conducerea Agenţiei de la Viena, care au culminat cu alegerea diplomatului român de către Consiliul Guvernatorilor în calitate de Director General în exerciţiu al AIEA, ”reflectă importanţa şi expertiza pe care România o deţine la nivelul organizaţiilor relevante din sistemul internaţional”.

”Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă întreaga apreciere faţă de activitatea diplomatică şi profesionalismul ambasadorului Cornel Feruţă”, a mai transmis MAE.

Sursa : news.ro

A făcut infarct după ce a băut 10 energizante pe zi. Bărbatul a fost operat de urgenţă... AFP: Mii de jihadişti, foşti combatanţi SI, zac într-o stare precară înghesuiţi într-o închisoare în nordul Siriei...
Alimente care susțin sănătatea orală. Acestea te ajută să ai dinți puternici și un zâmbet frumos
Există mai multe alimente care susțin sănătatea orală, potrivit dentiștilor. La fel de...
Horoscopul zilei de 6 iunie 2023. Racii trăiesc o perioadă frumoasă în viața lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 6 iunie 2023 spune că Racii trăiesc o perioadă frumoasă în viața lor....
Parteneri
Mesaje și felicitări de Ziua Învățătorului
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x