Antena Căutare

„Ambulanța neagră” ce fura copii de pe străzi a fost înlocuită cu „duba albă”: „Traficanții de carne vie caută sclave sexuale”

Isteria „dubei albe” a ajuns până peste ocean. Oamenii evită să mai iasă din casă după ce se lasă seara, știind că femeile sunt răpite de pe străzi și vândute traficanșilor de persoane sau de organe.

„Ambulanța neagră” ce fura copii de pe străzi a fost înlocuită cu „duba albă”: „Traficanții de carne vie caută sclave sexuale”
Isteria „duba albă”

Isteria „dubei albe” a apărut pe Facebook. Mai multe fotografii și mesaje au fost share-uite de mii de ori în ultimele zile. Femeile erau sfătuite să nu iasă singure pe stradă, noaptea, pentru că ar putea fi răpite și vândute traficanților de persoane sau de organe, relatează CNN.

Fără să existe vreo dovadă că ar exista vreo urmă de adevăr în spatele postărilor, legenda „dubei albe” s-a viralizat. Până și primarul unui oraș american a lansat un apel către populație.

„Nu parcaţi lângă duba albă” a avertizat primarul din Baltimore, Bernard Young, în cadrul unui interviu televizat fără a avea informaţii concrete în acest caz.

După ce i s-a spus că este o ştire falsă, a explicat că nu şi-a luat informaţiile de la poliţie, ci că le-a văzut peste tot pe Facebook.

Nu există nicio dovadă, nicio plângere la poliție ce ar putea susține varianta unui asemenea fenomen în niciun oraș din Statele Unite. Cu toate astea, relatări neconfirmate au început să circule pe Facebook, plasând evenimentele în mai multe zone ale ţării, putând fi vizualizate de milioane de utilizatori. Cel puţin o persoană care conducea o dubă albă a fost hărţuită în urma zvonurilor alarmiste.

Nu este prima oară când „duba albă” apare pe Facebook. Primele postări au început să circule pe rețeaua de socializare încă din 2016. Recent, isteria a fost reluată, iar noul algoritm al aplicației a ajutat la popularizarea acestor mesaje

O femeie din Baltimore a postat pe 18 noiembrie pe Facebook următorul mesaj, ce a strâns 5.000 de distribuiri: „Când ieşiţi de la mall şi vedeţi parcată o astfel de dubă lângă maşină voastră, nu mergeţi la maşină!”.

Mesajul care avea o poză de agenţie, cu o dubă albă, avertiza că „traficanţii de carne vie vă pot încuia din afară în maşină.”

Naufragiu în Oceanul Atlanitic, bilanț tragic: 57 de morți și 19 dispăruți. Autoritățile încă sunt în căutarea supravieț... FOTO/ Zeci de semne svastica au fost mâzgălite pe mormintele dintr-un cimitir evreiesc: „Ura se află pe teritoriul nostr...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x