Antena Căutare

„Ambulanța neagră” ce fura copii de pe străzi a fost înlocuită cu „duba albă”: „Traficanții de carne vie caută sclave sexuale”

Isteria „dubei albe” a ajuns până peste ocean. Oamenii evită să mai iasă din casă după ce se lasă seara, știind că femeile sunt răpite de pe străzi și vândute traficanșilor de persoane sau de organe.

Isteria „duba albă”

Isteria „dubei albe” a apărut pe Facebook. Mai multe fotografii și mesaje au fost share-uite de mii de ori în ultimele zile. Femeile erau sfătuite să nu iasă singure pe stradă, noaptea, pentru că ar putea fi răpite și vândute traficanților de persoane sau de organe, relatează CNN.

Fără să existe vreo dovadă că ar exista vreo urmă de adevăr în spatele postărilor, legenda „dubei albe” s-a viralizat. Până și primarul unui oraș american a lansat un apel către populație.

„Nu parcaţi lângă duba albă” a avertizat primarul din Baltimore, Bernard Young, în cadrul unui interviu televizat fără a avea informaţii concrete în acest caz.

După ce i s-a spus că este o ştire falsă, a explicat că nu şi-a luat informaţiile de la poliţie, ci că le-a văzut peste tot pe Facebook.

Nu există nicio dovadă, nicio plângere la poliție ce ar putea susține varianta unui asemenea fenomen în niciun oraș din Statele Unite. Cu toate astea, relatări neconfirmate au început să circule pe Facebook, plasând evenimentele în mai multe zone ale ţării, putând fi vizualizate de milioane de utilizatori. Cel puţin o persoană care conducea o dubă albă a fost hărţuită în urma zvonurilor alarmiste.

Nu este prima oară când „duba albă” apare pe Facebook. Primele postări au început să circule pe rețeaua de socializare încă din 2016. Recent, isteria a fost reluată, iar noul algoritm al aplicației a ajutat la popularizarea acestor mesaje

O femeie din Baltimore a postat pe 18 noiembrie pe Facebook următorul mesaj, ce a strâns 5.000 de distribuiri: „Când ieşiţi de la mall şi vedeţi parcată o astfel de dubă lângă maşină voastră, nu mergeţi la maşină!”.

Mesajul care avea o poză de agenţie, cu o dubă albă, avertiza că „traficanţii de carne vie vă pot încuia din afară în maşină.”

Naufragiu în Oceanul Atlanitic, bilanț tragic: 57 de morți și 19 dispăruți. Autoritățile încă sunt în căutarea supravieț... FOTO/ Zeci de semne svastica au fost mâzgălite pe mormintele dintr-un cimitir evreiesc: „Ura se află pe teritoriul nostr...
Cum te afectează echinocțiul de primăvară, în funcție de zodie
Lumina zilei care își face mai mult simțită prezența și vreme caldă sunt semne evidente...
Horoscopul zilei de 25 martie 2023. Taurii trebuie să aibă mai multă grijă de ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 25 martie 2023 spune că Taurii trebuie să aibă mai multă grijă de ei și...
Parteneri
Prăjitură cu cremă de mac și crumble. Un deliciu garantat
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x