Antena Căutare

Amendă usturătoare (și) pentru românii care vor să intre în fântânile vechi din Roma! 1000 de lei pentru această „aroganță”

Turiştii care vor încerca să se răcorească în fântânile vechi din Roma vor fi amendaţi cu 240 de euro

Turiştii care vor încerca să se răcorească în fântânile vechi din Roma vor fi amendaţi cu 240 de euro.

Noua măsură a fost anunţată luni, de primarul capitalei italiene, Virginia Raggi, după mai multe cazuri înregistrate în ultimii ani.

”Frumuseţea Romei trebuie să fie respectată de toată lumea. Nu vom tolera un comportament care contravine decorului şi vrem să protejăm moştenirea istorică, artistică şi arheologică a Romei”, a scris ea pe Facebook.

Legea interzice turiştilor, dar şi locuitorilor Romei, să facă baie în 40 de fântâni istorice, între care şi Fontana di Trevi, cunoscută şi din scena celebră a filmului ”La Dolce Vita”, de Federico Fellini.

În plus, turiştilor le este interzis să mănânce ori să bea în timp ce stau pe marginile fântânilor, să se urce pe acestea sau să permită animalelor de companie să bea apă din ele.

Lista mai cuprinde La Barcaccia, aflată la capătul treptelor din Piazza di Spagna, şi monumentele din Piazza del Popolo şi Piazza di Navona.

Interdicţia vine după ce meteorologii au anunţat pentru săptămâna aceasta temperaturi de aproximativ 33 de grade Celsius.

În luna iulie a anului trecut, trei femei în costume de baie au intrat pentru a se răcori în Fontana dell'Acqua Paola, un monument vechi de 400 de ani, care apare în filmul “La Grande Bellezza” al lui Paolo Sorrentino.

În aceeaşi lună, un fost model britanic a reeditat scena din ”La Dolce Vita”, imitând-o pe actriţa suedeză Anita Ekberg. Ea a fost amendată de poliţie cu 450 de euro.

În septembrie 2015, şase arhitecţi britanici - patru bărbaţi şi două femei - au petrecut, cântând şi ţipând, aproximativ jumătate de oră în La Fontana delle Naiadi din Piazza della Repubblica.

UPDATE: O persoană a murit și alte zece sunt rănite / Cutremur de peste 6 grade, în Turcia... Un bărbat a fost condamnat la moarte în urma unei postări pe Facebook...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x