Antena Căutare

Angela Merkel: Am obtinut ce am dorit. Un pas decisiv catre o Europa stabila

Cancelarul german Angela Merkel a anuntat vineri ca liderii europeni au facut un pas decisiv catre o Uniune stabila, dupa terminarea Summitul CE.

Pe de alta parte, Sarkozy a declarat ca nu a fost posibil ca toate cele 27 de tari sa fie de acord cu schimbarea tratatului european, datorita opunerii "prietenilor nostrii britanici", conform BBC.

"Cred ca am facut un pas extraordinar catre o Europa stabila. Este o uniune stabila, o uniune fiscala, ea va fi implementata pe parcursul urmatorilor ani, dar pasul decisiv a fost facut azi", a spus Merkel, cea care a realizat planul de consolidare a disciplinei fiscale.

Alaturi de majoritatea statelor UE si Romania va participa la noul "Tratat fiscal compact", care presupune consolidarea disciplinei bugetare. Doar Marea Britanie a decis sa spuna ferm ca nu va participa la planul de reforma, iar Angela Merkel a confirmat la finalul summitului acest lucru si si-a exprimat regretul.

Foto: EPA/Intact Images


Presa britanica: Nicolas Sarkozy ar fi evitat sa dea mana cu David Cameron, dupa discutiile de noaptea trecuta de la Bru... Ratko Mladici si-a cerut scuze pentru fiecare victima nevinovata a razboiului din fosta Iugoslavie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x