Antena Căutare

Annegret Kramp-Karrenbauer renunţă să-i succeadă Angelei Merkel la cancelarie şila conducerea CDU

Preşedinta Uniunii Creştin Demicrate (CDU) Annegret Kramp-Karrenbauer, protejata Angelei Markel, a renunţat să-i succeadă la conducerea formaţiunii şi urmează să demisioneze de la şefia partidului conservator, provocând o adevărată furtună la Berlin, au declarat luni serse apropiate CDU pentru AFP.

Annegret Kramp-Karrenbauer, supranumită AKK, a anunţat luni dimineaţa, în cadrul unei reuniuni a conducerii CDU, că ”nu are obiectivul să candideze la (conducerea) cancelariei germane”, a declarat această sursă, în toiul unei crize politice naţionale în centrul căreia se află o alianţă regională a CDU cu Partidul Alternativa pentru Germania (AfD, extremă dreapta).

Un purtător de cuvânt CDU a confirmat pentru Bloomberg că AKK intenţionează, astfel, să nu mai candideze nici la şefia partidului.

AKK nu mai candidează în alegerile la nivel federal, prevăzute în 2021, declară de asemenea o sursă pentru Reuters.

Angela Merkel vrea însă ca AKK, ministrul german al Apărării, să rămână în cadrul Guvernului său, a precizat această sursă pentru Reuters.

Considerată protejata cancelarului şi promovată la preşedinţia CDU în decembrie 2018, AKK nu reuşeşte să-şi impună autorittatea în partid, aşa cum a arătat alianţa - încheiată împotriva avizului său de către lideri locali CDU cu AfD în vederea alegerii ministrului-preşedinte al landului Turingia.

Sursa : news.ro

Un val de false alerte cu bombă subminează Moscova de peste două luni... Atenţionare de călătorie transmisă de MAE - Fenomene meteo extreme, în Germania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x