Antena Căutare

UPDATE: Anunțul care a făcut înconjurul lumii: Patru dintre cei 12 copii captivi în peştera din Thailanda au fost salvaţi! Operațiunile au fost întrerupte

Un oficial local a declarat pentru Reuters că primii doi membri ai echipei de fotbal captivă într-o peşteră în nordul Thailandei au fost salvaţi.

După ore întregi de când au fost declanșate operațiunile de evacuare ale copiilor care sunt captivi într-o peșteră din Thailanda de mai bine de 15 zile, doi dintre aceștia au fost salvați, conform unui oficial local.

Update 21:30: Guvernatorul provinciei Chiang Rai, Narongsak Osottanakorn, a confirmat salvarea a patru dintre copii. Inițial se spusese că şase copii fuseseră salvaţi.

Operaţiunile de salvare au fost întrerupte întrucât rezervele de oxigen au fost epuizate și urmează a fi reluate în 10, poate chiar 20 de ore.

UPDATE 16:30: Şase copii dintre cei 12 captivi într-o peşteră din nordul Thailandei ar fi fost deja aduşi la suprafaţă, conform Reuters. Totuşi, puşcaşii marini thailandezi au anunţat pe Facebook că doar patru copii au fost salvaţi deja.

UPDATE 16.07: Echipele thailandeze de intervenţie au afirmat că patru copii au fost scoşi până acum din peşteră, relatează AP. Potrivit „The Guardian“, ar fi fost aduşi la suprafaţă şase băieţi.

„Doi copii au ieşit. Ei se află momentan la spitalul situat în apropierea peşterii”, a declarat Tossathep Boonthong, şeful Departamentului de Sănătate din provincia Chiang Rai.

„Momentan are loc o examinare fizică. Încă nu au fost transportaţi la spitalul Chiang Rai”, a adăugat el.

Operaţiunea de salvare este în curs de desfăşurare.

La intrarea în peşteră se află 13 echipe medicale - fiecare dispunând de o ambulanţă şi de un elicopter - gata să intervină în cazul fiecăruia dintre cei 12 copii şi antrenorului acestora, relatează „The Guardian“.

După o evaluare iniţială, cei 13 ar urma să fie transportaţi de urgenţă cu elicopterele la spitalul Chiang Rai Prachanukroh, unde cel puţin 30 medici sunt pregătiţi să le acorde asistenţa necesară.

Îți sfâșie inima! Cum reacționează o femeie care află că soțul și cei patru copii au murit în urma unui accident rutier!... TRAGEDIE CUTREMURĂTOARE! Tren deraiat în Turcia: 24 de morți. Vă amintiți de cea mai mare catastrofă din istoria CFR, ac...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x