Antena Căutare

Aproximativ 5.000 de persoane, evacuate pe insula spaniolă Gran Canaria în urma unui incendiu violent

Aproximativ 5.000 de persoane au fost evacuate dintr-o zonă turistică, pe Insula spaniolă Gran Canaria, din cauza unui incendiu de vegetaţie care a devastat aproximativ 3.400 de hectare de sâmbătă, au anunţat autorităţile, relatează AFP.

Aproximativ 5.000 de persoane au fost evacuate dintr-o zonă turistică, pe Insula spaniolă Gran Canaria, din cauza unui incendiu de vegetaţie care a devastat aproximativ 3.400 de hectare de sâmbătă, au anunţat autorităţile, relatează AFP.

Incendiul este ”extrem de virulent” şi nu este, pentru moment, ”nici circumscris, nici stabilizat şi nici sub control”, a avertizat duminică, într-un comunicat preşedintele regiunii Canaria, Angel Victor Torres.

Sinistrul nu a făcut victime, pentru moment, dar a obligat autorităţile să evacueze aproximativ 5.000 de persoane, inclusiv în zone turistice precum Cruz de Tejeda, un sit muntos celebru prin vederile sale spectaculoase, în centrul Gran Canaria.

Peste 600 de pompieri şi 14 aeronave erau angajate duminică în lupta împotriva incendiului, care a antrenat închiderea a 20 de drumuri pe această insulă din arhipelagul Canarelor.

Condiţiile climatice sunt dificile - rafale de vânt puternic şi temperaturi mari.

”Următoarele ore sunt foarte importante, pentru că previziunile meteorologice pentru noaptea (de duminică spre luni) nu sunt bune”, a apreciat Torres.

Un val de căldură continuă luni, iar autorităţile avertizează că poate va dura mai multe zile înainte ca incendiul să fie controlat.

Flăcările au început să afecteze Parcul natural Tamadaha - importantă rezervaţie de arbori specifici Canarelor.

Incendiul intervine la câteva zile după ce pompierii au reuşit să oprească un incendiu în aceeaşi zonă a arhipelagului canarelor, care a antrenat evacuarea câtorva sute de persoane.

Sursa : news.ro

SUA au purtat discuţii ”foarte bune” cu talibanii, reiterează Trump şi dă asigurări că ele vor fi pozitive, atât cu Guve... Trump confirmă că i-ar plăcea să cumpere Groenlanda, o ”mare tranzacţie imobiliară”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x