Live acumFilm: Homefront: Orasul fara legi
Prime Time 20:00Film: Homefront: Orasul fara legi

Armata rusa a ucis 49 de presupusi rebeli in Caucazul de Nord

Patruzeci si noua de presupusi rebeli au fost ucisi de catre armata rusa in cadrul unei operatiuni "de mare amploare" efectuata in mai multe regiuni din Caucazul de Nord, unde se afla republici instabile ca Ingusetia si Daghestan, vecine cu Cecenia, a anuntat duminica NAK, relateaza AFP.

Operatiunea a avut loc in urma unor afirmatii exasperate ale presedintelui Vladimir Putin care, in cursul unei reuniuni in Caucazul de Nord, vineri, a acuzat autoritatile ca nu actioneaza suficient in vederea preluarii controlului total asupra regiunii, in urma celor doua razboaie din Cecenia.

Operatiunea s-a desfasurat in mai multe republici din aceasta regiune instabila musulmana si a condus la eliminarea unei serii de sefi "odiosi" ai gherilei si de sustinatori ai acestora, a anuntat Comitetul national rus de lupta impotriva terorismului (NAK).

"Actiunea coordonata a permis sa se puna capat activitatilor mai multor sefi odiosi de banda, unor membri ai bandelor si complicilor acestora, afectand in mod substantial sistemul in cadrul caruia opereaza banditii", se arata in comunicatul NAK, citat de catre agentia Interfax.

Trupe federale si locale au participat la aceste raiduri "de mare amploare si masive", a precizat NAK. In total, 90 de baze rebele au fost distruse.

Recomandari