Antena Căutare

„Așteptările noastre au fost depășite”! Numărul de persoane care au fost nevoite să își părăsească casele!

Peste 270.000 de sirieni au fost nevoiți să își părăsească locuințele în urma ofensivelor lansate de forțele guvernamentale împotriva rebelilor în sud-vestul Siriei.

„Așteptările noastre au fost depășite”! Numărul de persoane care au fost nevoite să își părăsească casele! Galerie
Refugiați sirieni | cnn.com

Peste 270.000 de sirieni au fost nevoiți să își părăsească locuințele în urma ofensivelor lansate de forțele guvernamentale împotriva rebelilor în sud-vestul Siriei, conform Agenției pentru Refugiați din cadrul Organizației Națiunilor Unite(UNHCR).

Potrivit purtătorului de cuvânt al UNHCR Mohammad Hawari, numărul refugiaților sirieni „a depășit estimările noastre de 200.000 de persoane”. Refugiații se îndreaptă către granița cu Iordania și Israel, însă niciuna din cele 2 țări nu este dispusă să îi primească. UNHCR se așteaptă ca numărul refugiaților să crească în cazul în care luptele vor continua.

Aproximativ 6.2 milioane de sirieni au fost „relocați” de la începutul conflictului, în 2011 și încă 6.3 milioane au părăsit deja țara ca refugiați, conform unui recent raport UNHCR.

Cel mai recent „exod” a început pe 19 iunie, în urma atacului regimului sirian, susținut de Rusia, asupra provinciei Daraa, aflată la sud de capitala Damasc. Forțele regimului sirian condus de Bashar al Assad vor să „elibereze” zona de sub „ocupația” rebelilor susținuți de Turcia, a grupării teroriste ISIS și a Frontului al-Nusra(aripa siriană a grupării Al-Quaeda).

„Așteptările noastre au fost depășite”! Numărul de persoane care au fost nevoite să își părăsească casele!

Zonă de război din Siria

rt.com

Cel puțin 290 de persoane au murit de la începutul ofensivei forțelor guvernului, printre aceștia fiind și membri ai Armatei Libere Siriene. Conform Biroului de documentare al Martirilor din Daraa, duminică au murit nu mai puțin de 23 de copii și 11 femei ca urmare a raidurilor aeriene și a atacurilor artireliei ruse și siriene.

Iordania și Israel oferă ajutor umanitar persoanelor relocate din cauza luptelor însă refuză să le permită acestora trecerea graniței. Iordania „găzduiește” deja 1.3 milioane de refugiați sirieni, însă a decis să își închidă granițele pentru aceștia în urma unui atentat sinucigaș revendicat de gruparea ISIS ce a dus la moartea a 6 grăniceri.

Video: „Scoateți chestia asta din biserica mea!” Imaginile care au scandalizat o lume întreagă. Ce a putut să facă un pr... Sfârșit HORROR pentru o stewardesă! Unde i-a fost găsit cadavrul și ce a făcut în ultimele ore de viață...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x