Antena Căutare

Atac armat in Cisiordania: Patru colonisti evrei au fost ucisi

Patru colonisti evrei au fost ucisi, luni seara, pe o sosea din Cisiordania, intr-un atac revendicat de miscarea islamista palestiniana Hamas. Atentatul s-a produs cu doar doua zile inaintea reluarii convorbirilor directe de pace, dintre Israel si Autoritatea Palestiniana, la Washington

Victimele - doi barbati si doua femei , dintre care una insarcinata - mergeau cu masina in apropiere de Hebron, intr-un sector controlat de armata israeliana. Vehiculul a fost ciuruit de gloante, trase dintr-o alta masina, iar agresorii au disparut fara urma.

Atacul a fost condamnat de Casa Alba, care l-a calificat drept un act terorist, si de conducerea Autoritatii Palestiniene. In schimb, in Fasia Gaza, controlata de Hamas, au avut loc manifestatii de bucurie. Ramura armata a miscarii islamiste si-a asumat raspunderea pentru uciderea celor patru colonisti.

Atentatul este cel mai grav inregistrat in Cisiordania in ultimele 18 luni. Analistii cred ca el este menit sa submineze convorbirile de pace dintre Israel si Autoritatea Palestiniana, care vor fi reluate, oficial, joi, in Statele Unite. Presedintele palestinian Mahmoud Abbas si premierul israelian Benyamin Netanyahu au sosit deja la Washington. Casa Alba a chemat ambele parti sa nu se abata de pe calea pacii, in pofida atacului terorist.

Foto: fundamental.org.uk

Vladimir Putin nu are telefon mobil... Alerta pe coasta de est a Statelor Unite din cauza uraganului Earl...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x