Antena Căutare

ATENTAT ÎN MANCHESTER. Marea Britanie ridică gradul AMENINȚĂRII de securitate la NIVEL CRITIC. Un NOU ATAC este iminent!

Marea Britanie a ridicat gradul ameninţării de securitate la nivelul critic, ceea ce înseamnă că un atac este acum iminent, a anunţat marţi seară premierul Theresa May, după o reuniune a comitetului guvernamental de urgenţă COBRA, transmite BBC. 

Marea Britanie a ridicat gradul ameninţării de securitate la nivelul critic, ceea ce înseamnă că un atac este acum iminent, a anunţat marţi seară premierul Theresa May, după o reuniune a comitetului guvernamental de urgenţă, scrie news.ro.

Pe baza investigaţiilor de astăzi (n.r. marţi) s-a luat decizia că nivelul ameninţării de securitate ar trebui să fie ridicat de la sever la critic. Asta înseamnă că acum, nu doar că un atac este foarte posibil, dar următorul atentat ar putea să fie iminent”, a declarat Theresa May pe Downing Street.

De asemenea, premierul britanic a precizat că forţele armate vor întări securitatea în zona unor monumente, în vreme ce militarii vor fi desfăşuraţi la evenimente publice, precum concerte sau meciuri. Premierul May a explicat că o instituţie independentă a recomandat creşterea ameninţării de securitate după ce Salman Abedi a detonat un dispozitiv explozibil improvizat în mijlocul mulţimii de la Manchester Arena.

Ridicarea gradului ameninţării de securitate de la ”sever” la ”critic” are loc în urma atentatului sinucigaş, care a zguduit luni noaptea Manchester. Un număr de 22 de persoane şi-au pierdut viaţa, inclusiv minori, în vreme ce alte 59 de persoane au fost rănite, după ce un atacator sinucigaş născut din refugiaţi libieni şi-a detonat centura cu exblozibili într-un foaier dintre Manchester Arena şi gara Victoria.

Explozia a avut loc în timp ce mulţimea încerca să părăsească Manchester Arena în urma unui concert susţinut de cântăreaţa americană Ariana Grande. De asemenea, autorităţile britanice nu au putut să determine până în acest moment dacă este vorba de un aşa-numit ”lup singuratic” sau dacă atacatorul sincuigaş a primit ordine de la un grup terorist mult mai larg din Manchester.

Jihadiştii Statului Islamic au revendicat atentatul terorist, dar au susţinut că nu este vorba de un atactaor sinucigaş, ci mai degrabă un ”soldat al califatului” ar fi plantat o bombă în incinta Manchester Arena. Premierul May a confirmat că guvernanţii au declanşat aşa-numita operaţiune Tempere, un plan de urgenţă care va permite unei forţe militare de 5.000 de soldaţi să-i înlocuiască pe poliţişti în protejarea unor părţi din Marea Britanie.

Spiritul Manchesterului şi spiritul Marii Britanii este mult mai măreţ decât comploturile bolnave ale unor terorişti depravaţi. De asta teroriştii nu vor câştiga niciodată, iar noi vom triumfa”, a declarat liderul britanic pe Downing Street.

Este a treia oară când britanicii ridică la ”critic” gradul ameninţării de securitate.

Întrebarea care stă pe buzele lumii întregi! Melania Trump vrea să divorțeze? Misterul din spatele gesturilor Primei Doa... Tragedia de la Machester. Au venit să-și ia copiii de la concert și nu au mai ajuns acasă!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x