Live acumXtra Night Show
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

Update! Atentat la Nisa: Primele imagini cu suspectul! Cine este șoferul de camion care a ucis 84 de oameni

Autorul masacrului de la Nisa a fost identificat drept Mohamed Lahouaiej Boisvert de presa franceză.

UPDATE 13:10 Autorul masacrului de la Nisa a fost identificat drept Mohamed Lahouaiej Boisvert de presa franceză.

Teroristul de la Nisa are un copil de trei ani, este şofer de camion de profesie, iar apropiaţii sunt audiaţi de autorităţi vineri, relatează Nice-Matin. Pe de altă parte,Le Figari afirmă că a fost arestat în martie.

Șoferul, care a fost ucis, este un franco-tunisian în vârstă de 31 de ani, care era cunoscut forţelor de ordine pentru infracţiuni minore, dar care nu era suspectat de terorism.

Bărbatul a fost identificat datorită amprentelor digitale de pe permisul de conducere găsit în camion. El are un cazier lung, care include jaf armat, violenţe conjugale şi ameninţări, relatează BFMTV.

Autorităţile au recuperat din vehicul permisul de conducere, un card bancar şi un telefon mobil.

____________________________________________

Suspectul ucis după atacul de la Nisa era cunoscut forţelor de ordine pentru infracţiuni mici înainte de masacru şi nu era suspect de terorism, relatează Le Parisien

Născut în Franţa, în 1985, bărbatul nu era urmărit de serviciile de securitate sub suspiciune de extremism. Cartea sa de identitate a fost găsită în camion şi, potrivit unor surse apropiate anchetei, bărbatul era de origine tunisiană.

Presa franceză nu a anunţat deocamdată numele acestuia, dar a precizat că vehiculul cu care a comis masacrul, un camion, era închiriat.

Secţiunea antiteroristă a parchetului de la Paris a anunţat că a preluat ancheta asupra camionului care a ucis cel puţin 80 de persoane joi seara la Nisa.

CITEŞTE ŞI Atentat la Nisa! Un camion a intrat în mulțime, de Ziua Națională a Franței: Sunt peste 80 de morţi şi cel puțin 100 de răniţi