Antena Căutare

Atentat sinucigaș cu mașină capcană la Kabul, lângă ambasada Rusiei

Un atentat sinucigaș cu mașină capcană a avut loc miercuri pe o mare arteră de circulație din centrul Kabulului, informează Ministerul de Interne afgan, potrivit căruia deflagrația a făcut 'mai multe victime'

Un atentat sinucigaș cu mașină capcană a avut loc miercuri pe o mare arteră de circulație din centrul Kabulului, informează Ministerul de Interne afgan, potrivit căruia deflagrația a făcut 'mai multe victime'

'Atacul a avut loc lângă ambasada Rusiei', a declarat Najib Danish, un purtător de cuvânt al ministerului. 'Se înregistrează victime', a adăugat el, fără a face mai multe precizări și afirmând că nu se cunoaște care era ținta atentatului.

Acest nou atac, care nu a fost revendicat deocamdată, intervine la două zile după o nouă reuniune cvadripartită între reprezentanți chinezi, americani, pakistanezi și afgani la Kabul, pentru a încerca relansarea procesului de pace între guvernul afgan și rebelii afgani.

Misiunea diplomatică rusă se află pe ruta Dar ul-Uman, o mare arteră care leagă centrul Kabulului de fostul palat regal, astăzi în ruine, aflat în vestul capitalei afgane.

Explozia a fost auzită la mai mulți kilometri distanță de jur împrejur și a generat un nor dens de fum.

Talibanii au recurs adesea la atacuri sinucigașe cu mașină capcană, vizând în special soldați străini din cadrul NATO și simbolurile puterii afgane.

Insurgenții talibani, angajați într-un conflict lansat după prăbușirea regimului lor, în 2001, nu au fost prezenți la reuniunea de luni menită să relanseze procesul de pace și nu se știe ce facțiuni intenționează să participe.

În pofida unui război între liderii talibani pentru a-i succeda mollahului Omar, liderul lor istoric a cărui moarte a fost anunțată vara trecută, talibanii și-au multiplicat atentatele și ofensivele militare în ultimii ani.

Sursa: Agerpres

Facebook vrea să elimine postările extremiste în Europa... Cutremur cu magnitudinea de 6,1 în centrul Chinei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x