Antena Căutare

Australia, cel mai dureros loc de pe pământ. Încă un pompier a pierit în lupta cu focul

Arde pământul în Australia, unde echipa Observator a călătorit sute de kilometri prin mijlocul unui peisaj apocaliptic. Pe unde a trecut zidul de foc, au rămas mii de case carbonizate, maşini topite de flăcări, păduri arse unde orice urmă de viaţă a dispărut. La fiecare pas, se reaprinde infernul. Românii de acolo spun că n-au trăit niciodată o asemenea catastrofă.

Unul dintre cele mai mari pericole în momentul de faţă în Australia este cel de reizbucnire a incendiilor care iniţial au fost stinse, au fost izolate în urmă cu câteva săptămâni. Şi acest lucru se întâmplă atunci când vântul se înteţeşte puţin mai tare.

Iar natura nu iartă. Reporterii Obervator: „Suntem în Sydney, metropolă înconjurată de flăcări. Zeci de focare ameninţă din toate direcţiile oraşul în care trăiesc peste 5 milioane de oameni. Să vezi cum se transformă ziua în noapte, să vezi cum se transformă cerul roşu, a fost destul de înfricoşător. 27 de morţi, 10 milioane de hectare mistuite de flăcări, un miliard de mamifere, reptile şi păsări rase de pe faţa pământului - o Apocalipsă spre care întreaga omenire priveşte cu groază. Prinşi ca într-o capcană de foc, peste 250 de mii de oameni au primit până acum ordin de evacuare urgentă.”

Citește și: Imaginea dramatică „înainte și după” incendiile din Australia

Seceta extremă creşte pericolul. Temperaturile - tot mai mari de la an la an - s-au apropiat de 50 de grade. În Australia, vara abia a început - la fel cum sunt abia la început efectele schimbării climatice care ameninţă întreaga planetă. Omenirea e mică în faţa naturii. Oamenii, însă, se dovedesc mari în faţa durerii.

Vezi întregul reportaj în marerialul video

Citește și: Un miliard de animale au murit din cauza incendiilor din Australia. Care sunt speciile pe cale de dispariție din cauza dezastrului

Hassan Rouhani şi-a cerut iertare în numele Iranului: „Aş fi preferat să fi murit”... Video| Fulgere au lovit norul de fum și cenușă! Mii de oameni fug din calea dezastrului! Este stare de alertă în Filipin...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x