Live acumFilm: Maleficent
Prime Time 20:00Film: Maleficent

Atacurile din Noua Zeelandă! Ce se întâmplă cu australianul care a comis masacrul! Anunțul făcut de Poliție

Au trecut aproape trei săptămâni de la atacul cumplit din Christchurch, Noua Zeelandă, iar acum bărbatul acuzat că a deschis focul la cele două moschei va fi prezentat în fața judecătorilor vineri. 

Au trecut aproape trei săptămâni de la atacul cumplit din Christchurch, Noua Zeelandă, iar acum bărbatul acuzat că a deschis focul la cele două moschei va fi prezentat în fața judecătorilor vineri.

Breton Tarrant, în vârstă de 28 de ani, are de înfruntat 50 de acuzații de crimă și 39 de tentative de crimă, potrivit anunțului făcut de Poliția din Noua Zeelandă.

De asemenea, ”alte acuzații sunt în discuție”, potrivit declarațiilor făcute de autorități. El va apărea în fața Înaltei Curți din Christchurch vineri și este acuzat că a împușcat aproape 100 de persoane în atacul de la moscheea Al Noor și de la Centrul Islamic Linwood și, mai mult de atât, a fost difuzat live pe Facebook câteva minute din timpul atacului cutremurător.

Tarrant nu va fi prezent fizic în sala de judecată, ci va putea fi văzut și auzit prin internet, el aflându-se în închisoarea de maximă securitate din Paremoreno.

Brenton Tarrant, care a crescut în micul oraş australian Grafton, pare să fi devenit adept al ideologiei neo-fasciste cu ocazia multiplelor sale călătorii în Europa.

Pe 15 martie 2019, în jurul orei locale 13:40, trei atacatori au deschis focul asupra Moscheei Al Noor și Centrului Islamic Linwood din Christchurch, Noua Zeelandă. Atacurile, aparent coordonate, s-au soldat cu 49 de morți și 20 de răniți grav.41 dintre aceștia au fost uciși în Moscheea Al Noor, șapte în Centrul Islamic Linwood, iar un altul a murit în spital din cauza rănilor suferite. Atacul de la Moscheea Al Noor a fost transmis live pe Facebook de atacator, identificat ulterior ca Brenton Tarrant, un australian în vârstă de 28 de ani.

Recomandari