Antena Căutare

Autoritatile peruane l-au capturat pe unul dintre liderii miscarii de gherila "Sendero Luminoso"

Jose Eleuterio Flores Hala, cunoscut sub numele de Artemio, unul dintre liderii miscarii de gherila Sendero Luminoso (Cararea Luminoasa), a fost capturat de trupele guvernamentale din Peru, relateaza agentia Andina, citata de CNN.

Artemio suferit rani foarte grave in confruntarile cu fortele de securitate peruane. Ministrul peruan al Apararii, Alberto Otarola, a declarat ca liderul rebel "aproape ca si-a pierdut mana dreapta".


"Sendero Luminoso nu mai reprezinta o amenintare pentru tara. Astazi, acest lider si toti liderii principali au fost capturati", a declarat presedintele Ollanta Humala, citat de TVPeru.

CNN afirma ca, la momentul sau de varf, Cararea Luminoasa a raspandit teroarea in tara sud-americana, printr-o campanie de atentate si asasinate carora le-au cazut victime oficiali si civili peruani.

In 2011, Jose Eleuterio Flores Hala a anuntat ca organizatia Sendero Luminoso a fost invinsa. Liderul rebel a declarat la momentul respectiv ca miscarea de gherila sa doreste sa negocieze o intelegere cu guvernul care sa duca la depunerea armelor, in schimbul eliberarii prizonierilor.

VIDEO! Cerul din Taipei, Taiwan, luminat de sute de lanterne... Grecia: Alegeri parlamentare anticipate in aprilie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x