Antena Căutare

Banca Angliei a redus de urgenţă dobânda cheie, la 0,25%; Guvernul britanic este pe cale să anunţe măsuri de stimulare a economiei

Banca Angliei a redus miercuri de urgenţă dobânda de politică monetară, cu 0,5 puncte procentuale, la 0,25%, pentru a susţine creditarea, în timp ce guvernul de la Londra urmează să prezinte luni un buget care va include probabil măsuri de stimulare a economiei, pentru a face faţă impactului epidemiei de coronavirus, transmite Reuters.

”Cu toate că magnitudinea şocului economic provocat de Covid-19 este incert, activităţile vor încetini în mod real în Regatul Unit, în următoarele luni”, potrivit băncii centrale.

Reducerea dobânzii cheie în Marea Britanie survine după o măsură similară adoptată săptămâna trecută de Rezerva Federală, fiind prima tăiere de dobândă adoptată de Banca Angliei în afara programului său normal după criza financiară globală din 2008.

Dobânda de politică monetară a revenit la minimul record atins după referendumul pentru Brexit din 2016.

”Banca va lua toate măsurile necesare pentru a susţine economia britanică şi sistemul său financiar, în conformitate cu responsabilităţile sale”, arată în comunicat al instituţiei.

Ministrul de Finanţe Rishi Sunak urmează să prezinte miercuri primul său buget, care va include probabil fonduri mai mari pentru sănătate, pentru combaterea coronavirusului, precum şi alte măsuri de stimulare.

Lira sterlină a scăzut cu peste jumătate de cent faţă de dolarul american, în urma anunţului referitor la prima reducere a dobânzii cheie în Marea Britanie după august 2016.

Banca Angliei nu a anunţat noi achiziţii de obligaţiuni pentru suplimentarea lichidităţilor din piţă, dar a redus bufferul de capital pentru bănci la nivelul zero şi a lansat o nouă schemă pentru susţinerea creditării companiilor mici, ambele măsuri fiind destinate menţinerii credităţii.

Noua schemă de creditare a Băncii Angliei va susţine acordarea unor noi împrumuturi de până la 190 de miliarde de lire sterline, potrivit instituţiei, care a explicat să perturbările serioase ale lanţurilor de aprovizionare şi activităţile economice mai scăzute pot afecta fluxurile de numerar şi creşte cererea de creditare pe termen scurt din partea populaţiei şi a firmelor.

Săptămâna trecută, Rezerva Federală şi Banca Canadei au redus dobânzile de politică monetară, iar Banca Centrală Europeană este aşteaptată să ia o măsură similară la şedinţa de joi.

Sursa : news.ro

„Alegem pacienții! Suntem ca în timpul războiului, din cauza coronavirusului”. Un medic din Italia, dezvăluiri terifiant... Putin deschide calea rămânerii sale la Kremlin până în 2036; opoziţia îndeamnă la acţiuni de protest vineri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x