Antena Căutare

Banca Japoniei a introdus fonduri record in sistemul financiar, pentru a proteja economia

Banca Japoniei a injectat lichiditati record in sistemul financiar si a dublat marimea programului de achizitionare de active pentru a proteja economia de efectele celui mai puternic seism inregistrat in aceasta tara, transmite Bloomberg.

Mai exact, banca centrala a pompat 15.000 de miliarde de yeni (183 de miliarde de dolari) pe piete pentru a asigura stabilitatea sistemului financiar in contextul in care actiunile scad, iar riscurile creditului cresc. In plus, injectiile de lichiditati vor continua in functie de nevoi, potrivit guvernatorului institutiei.

Autoritatile nipone se tem ca increderea populatiei si a companiilor va scadea, dupa ce cutremurul de vineri si valurile tsunami, care au provocat moartea a peste 10.000 de persoane, au dus la suspendarea productiei mai multor grupuri industriale, la intreruperea alimentarii cu energie electrica si la cresterea riscurilor de accidente nucleare.

"Dezastrul va afecta PIB pe termen scurt, iar Banca Japoniei vrea sa atenueze impactul deflationist prin injectii de lichiditati", a afirmat Tomo Kinoshita, analist la Nomura Holdings.

Programul de achizitioare de active a fost suplimentat in vederea prevenirii situatiei in care deteriorarea increderii mediului de afaceri si cresterea aversiunii fata de risc pe piete financiare va afecta activitatea economica, mentioneaza intr-un comunicat consiliul de politica monetara al bancii centrale.

Sursa: Antena3

Foto: inmagine.com

Americanii de pe portavionul Ronald Reagan, expusi la radiatii in Japonia... Gaddafi nu are voie sa intre in Rusia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x