Antena Căutare

Barack Obama, discursul victoriei: "Pentru America, binele abia acum soseste!"

Barack Obama a sustinut discursul de invingator la Chicago, intr-o sala cu mii de sustinatori. L-a felicitat pe contracandidatul sau, Mitt Romney pentru campania electorala si nu a uitat nici de americanii ale caror voturi i-au adus un nou mandat de presedinte: "Vreau sa-i multumesc fiecarui american care a participat la aceste alegeri, fie ca a votat pentru prima oara, fie ca a stat la coada foarte mult timp". Familist convins, presedintele american a tinut sa le multumeasca si celor doua fiice ale sale si sotiei pe care a spus ca, acum, o iubeste mai mult ca niciodata. "Pentru America, binele abia acum soseste", dupa cum a spus Barack Obama.

"In seara aceasta, la peste 200 de ani dupa ce o fosta colonie si-a castigat dreptul de a-si stabili singura destinul, sarcina de a ne perfectiona natiunea merge inainte gratie dv, pentru ca dv. ati reafirmat spiritul care a triumfat in fata razboiului si a infruntat marile disperari ale natiunii", a spus Obama.

"Suntem o familie americana si ne ridicam si cadem impreuna ca o singura natiune si popor. La aceste alegeri, voi, poporul american, ne-ati reamintit ca, desi lumea noastra a avut de suferit, am reusit sa ne ridicam, sa ne revenim, pentru ca simt in inimilea noastre ca pentru America bine abia acum soseste".

Barack Obama a multumit sustinatorilor sai si a declarat ca a vorbit cu Mitt Romney, pe care l-a felicitat pentru campania sa.

"Vreau sa multumesc fiecarui american care a participat la aceste alegeri. Fie ca ati votat pentru prima oara, fie ca ati stat la coada si ati asteptat, fie ca ati umblat in teritoriu sau ati raspuns la telefoane, fie ca ati tinut o pancarda cu Obama sau cu Romney, v-ati facut vocea auzita!"

"Am vorbit cu Romney, l-am felicitat si pe el si pe Paul Ryan pentru o campanie foarte buna. Ne-am luptat cu indarjire, insa doar pentru ca iubim foarte mult America si pentru ca tinem mult la viitorul ei. Familia Romney a ales sa slujeasca America si sa-i onoreze mostenirea. In saptamanile ce urmeaza abia astept sa stau de vorba cu guvernatorul Romney pentru a vedea cum putem colabora".

El a tinut sa ii multumeasca in mod special familiei lui, si a declarat ca isi iubeste sotia, pe Michelle Obama, mai mult ca niciodata.

"Nu as fi omul care sunt astazi fara femeia care a acceptat sa se casatoreasca cu mine acum 20 de ani. Vreau sa spun public: Michelle, nu te-am iubit niciodata mai mult, nu am fost niciodata mai mandru sa vad cum intreaga America se indragosteste de tine!". Sasha si Malia, in fata ochilor nostri cresteti si deveniti doua tinere femei frumoase si inteligente ca mama dv. Sunt foarte mandru de voi!"

"Credem intr-o America generoasa, o America a compasiunii, o America a tolerantei. Vom avea divergente, uneori nu vom fi de acord privind drumul pe care il parcurgem. (...) Toate problemele noastre nu se vor rezolva pe loc, trebuie sa ajungem la un consens! Economia noastra isi revine, deceniul razboiului se sfarseste, indelunga campanie se sfarseste."

"Fie ca am castigat votul vostru, fie ca nu am ascultat, am invatat de la voi, voi m-ati facut un presedinte mai bun! Ma intorc la Casa Alba mai hotarat si mai inspirat decat oricand. In seara aceasta, ati votat pentru actiune nu pentru politica asa cum a fost pana acum! Ne-ati ales pentru a ne concentra pe slujbele voastre, nu pe ale noastre!"

"Nu am fost niciodata mai plin de speranta in legatura cu viitorul nostru. Va rog sa mentineti aceasta speranta! Atata timp cat avem curajul sa continuam sa muncim, sa ne luptam, cred ca putem sa mentinem promisiunea facuta fondatorilor tarii: nu conteaza de unde esti, daca esti alb sau negru sau hispanic! Suntem si vom fi mereu Statele Unite ale Americii si cu ajutorul vostru si al lui Dumnezeu ne vom continua calatoria si vom arata tuturor de ce suntem cea mai mareata tara din lume!", a spus Barack Obama in incheiere.

Urmareste mai jos discursul integral al lui Barack Obama!

Alegeri SUA. Mitt Romney: "Aceste alegeri s-au incheiat, dar principiile noastre raman"... Barack Obama, o viata de presedinte...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x