Antena Căutare

Barack Obama: Statele Unite, gata sa atace Siria. Vom trage la raspundere regimul lui Bashar al-Assad

Presedintele Barack Obama a comunicat decizia in ceea ce priveste situatia din Siria

"Acest atac este un asalt impotriva demnitatii umane, prezinta un pericol pentru securitatea umana. Peste 1000 de oameni au fost omorati, printre care sute de copii, tineri gazati de propriul Guvern. Pune in pericol vecinii Siriei pentru ca ar putea folosi in continuare arme chimice. De aceea, am luat decizia de a ataca Siria, dar nu vom pune niciun picior acolo. Trebuie sa tragem la raspundere regimul lui Assad. Sefii Armatei m-au anuntat ca suntem pregatiti sa atacam oricand. Eu sunt pregatit sa dau acest ordin: maine, poimaine sau peste o luna", a declarat presedintele Statelor Unite.

"Acest lucru este bun pentru democratia noastra. Va fi o actiune militara, chiar daca va fi limitata. (...) Suntem SUA, nu ne vom face ca nu vedem ce s-a intamplat in Siria. Din al Doilea Razboi Mondial am inceput sa gandim asa, sa ne asumam raspunderea. Voi avea nevoie de o decizie a Camerei Reprezentantilor. Membrii Congresului vor sa vorbeasca pe aceasta tema. Vom stabili o dezbatere si vom supune la vot aceasta decizie. Rog membrii Congresului sa ia aceasta decizie, sa luati in vedere ca sunt multe lucruri mai importante decat diferentele politice", a mai spus liderul de la Casa Alba.

"Este timpul sa aratam lumii ca America isi respecta promisiunile, iar puterea e data de dreptate", a concluzionat Barack Obama.

Cum sa faci asa ceva? Un rinichi donat de un american pentru sora sa a fost aruncat la gunoi... Un supermarket din Spania, scena unei operatiuni "Robin Hood"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x