Antena Căutare

Barack Obama: "Vom face tot ceea ce este nevoie pentru a impiedica Iranul sa detina arme nucleare"

Intr-unul dintre cele mai asteptate discursuri care au avut loc marti, in timpul Adunarii Generale a ONU, care se desfasoara la New York, presedintele american, Barack Obama, a declarat ca "SUA vor face tot ce este nevoie pentru a mpiedica Iranul sa construiasca arme nucleare".

Obama si-a inceput discursul aducandu-i un omagiu ambasadorului american în Libia, ucis recent, si a provocat ONU sa considere ca "viitorul nostru este determinat de oameni precum Christopher Stevens, nu de ucigasii acestuia".

Cu sase saptamani înaintea alegerilor prezidentiale, Obama a evitat sa adopte o pozitie radicala la adresa Iranului si Siriei, limitandu-se la a spune SUA se bucura de sprijinul unei "coalitii" care se opune, la randu-i, inarmarii nucleare a Iranului.

Seful de la Casa Alba a evitat insa sa se ralieze pozitiei Israelului, care prin vocea premierului Netanyahu a cerut ONU, si în mod deosebit, SUA, sa adopte un ultimatum la adresa Teheranului.

De altfel, presedintele ONU, Ban Ki Moon, a cerut celor doua tari sa isi tempereze atitudinea, dupa ce definitia data de presedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, a catalogat Israelul drept un "regim fals", provocand iesirea din sala a ambasadorului acestei tari la ONU, Ron Prosor.

Revenind la discursul sefului de la Casa Alba, acesta a catalogat ca "dezgustator" filmul anti-Islam care a provocat violentele reactii ale lumii musulmane si a reiterat pozitia Washingtonului referitoare la Siria, spunand ca Bashar al-Assad trebuie sa plece de la putere", dupa ce anterior, Ban Ki Moon catalogase acest conflict intern drept "o calamitate locale cu ramificatii globale".

Citeste si Jurnalul!

Proteste violente la Madrid. 60 de oameni au fost raniti... Lupte de strada la Atena. O greva generala de 24 de ore a paralizat Grecia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x