Live acumObservator 06
Prime Time 20:00iUmor - FINALA

Bărbatul care a ucis-o pe Suzanne Eaton, renumitul om de știință american, și-a recunoscut faptele

Un om de 27 de ani a mărturisit uciderea omului de știință american Suzanne Eaton pe insula grecească Creta, a declarat un purtător de cuvânt al poliției luni la CNN.

Un om de 27 de ani a mărturisit uciderea omului de știință american Suzanne Eaton pe insula grecească Creta, a declarat un purtător de cuvânt al poliției luni la CNN.

Omul local a fost reținut de poliție pentru interogatoriu, după ce biologul molecular de 59 de ani a dispărut pe 2 iulie în timp ce participa la o conferință.

„Mai multe detalii se așteaptă să fie anunțate marți”, a declarat poliția din Creta.

Eaton a participat la o conferință la Academia Ortodoxă când a dispărut, aparent în timpul unei urmăriri.

„Lunea trecută, corpul ei a fost descoperit de doi localnici adânc în interiorul unei peșteri”, potrivit șefului Poliției din Creta, Konstantinos Lagoudakis.

A fost găsită în jur de 60 de metri (aproape 200 de picioare) în interiorul peșterii, sub un puț de aer care fusese acoperit de un palet mare de lemn. Cavernele subterane fuseseră transformate într-un buncăr de către soldații naziști în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Citește și: Suzanne Eaton a fost ucisă în Creta

Familia Eaton a descris-o ca o "femeie realizată", care poseda "profundă sensibilitate și compasiune".

Poliția a spus că Eaton a fost asfixiată. Au fost găsite și răni superficiale, dar poliția a spus că nu se crede că aceasta este cauza morții ei. Poliția crede că trupul a fost aruncat în interiorul peșterii, pentru că a fost găsit cu fața în jos.

Lagoudakis a declarat, joi, că nu a văzut niciodată un astfel de caz în cei patru ani de șef al poliției.

"O persoană cu adevărat minunată"

Tributele rudelor lui Eaton - inclusiv mama, fiul și frații săi - au fost eliberate de către angajatorul lui Eaton, Institutul Max Planck de la Universitatea Dresda din Germania.

Eaton a fost soția savantului britanic Tony Hyman și mama a doi fii, potrivit institutului.

Sora lui Eaton a descris-o ca o "femeie realizată" de o "curiozitate insațiabilă" și a lăudat realizările ei.

"Ea a avut o mare plăcere să pregătească mese rafinate și a avut un sentiment exotic de modă, a iubit parfumul, a învățat și a practicat Tae Kwon Do ți are o curea neagra de gradul 2. A terminat puzzle-urile încrucișate prea repede, a interpretat concerte și a citit întensiv. Se potrivește cu cea mai strictă descriere a unei "femei realizate" de către Jane Austen, menținând în același timp o umilință naturală și o "curiozitate insațiabilă", a scris sora ei.

Sora ei a adăugat că Eaton ar fi fost adesea îngrijorată de faptul că nu i-ar fi acordat suficient timp familiei și că ar fi dedicată științei.

Într-o declarație, Institutul Max Planck a spus că Eaton a fost "un om de știință remarcabil și inspirat, o soție iubitoare și o mamă, un atlet, precum și o persoană cu adevărat minunată iubită de noi toți".

Detaliile despre moartea lui Eaton au șocat localnicii, unii dintre ei credeau mai întâi că ar fi putut să moară într-un accident de drumeție.

Sursă: CNN