Antena Căutare

Bashar al-Assad efectuează o vizită inedită în provincia Idleb, în apropiere de linia frontului

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a efectuat marţi o vizită imedită în regiunea Idleb (nord-vest), unde a subliniat că lupta împotriva jihadiştilor şi rebelilor este cheia sfârşitului războiului care sfâşie ţara din 2011, relatează AFP.

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a efectuat marţi o vizită imedită în regiunea Idleb (nord-vest), unde a subliniat că lupta împotriva jihadiştilor şi rebelilor este cheia sfârşitului războiului care sfâşie ţara din 2011, relatează AFP.

”Bătălia de la Idleb este baza pentru a pune capăt dezordinii şi terorismului în toate regiunile siriene”, a subliniat al-Assad, potrivit preşedinţiei.

Acest front îi desparte pe rebeli şi jihadişti de zone aflate sub controlul armatei siriene, susţinută de Moscova.

Aceasta este prima vizită a preşedintelui sirian - de la începutul războiului - în această regiune, care scapă, în mare parte, controlului puterii de la Damasc şi care face obiectul unui armistiţiu anunţat de Rusia la sfârşitul lui august.

Această vizită intervine la câteva zile după desfăşurarea armatei siriene în sectoare din nord-estul ţării, unde a fost chemată în ajutor de forţele kurde atacate de armata turcă.

Imagini în care Bashar al-Assad apare înconjurat de militari sirieni, în localitatea Al-Habit, recucerită îna această vară de armata siriană, au fost postate pe site-ul preşedinţiei şi preluate de presa de stat.


Bashar al-Assad visiting regime militias in the town of al-Hobeit in southern rural Idlib which was recently taken from opposition forces after fierce battles in the region.

— On the Ground News (@OGNreports)

Armistiţiul aflat în vigoare de la sfârşitul lui august este întrerupt de atacuri aeriene ruse sporadice, intensificate în ultimele zile, care alimentează temeri cu privire la o reluare a conflictului armat.

Sursa : news.ro

Șocant! O cunocută influenceriță dezvăluie boala ciudată cu care s-a născut copilul său - FOTO... Contestarea în stradă din Liban, hotărâtă să nu renunţe, în pofida reformelor anunţate de premierul Saad Hariri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x