Antena Căutare

Bernard Madoff a ascuns 9 miliarde de dolari!

Bernard Madoff, fostul finantist american, director al NASDAQ New York, condamnat pentru escrocherii financiare, s-a destainuit unor colegi de detentie ca ar fi reusit sa ascunda, inainte de a fi arestat, suma de 9 miliarde de dolari in conturi secrete, pe numele a trei persoane, conform declaratiilor date sub anonimat de un alt detinut de la centrul de detentie cu securitate medie din Butner

Madoff ar mai fi sustinut ca partenerul sau de infractiuni, Frank DiPascali, stie cine sunt aceste trei persoane si ar incerca sa se foloseasca de aceste informatii pentru a obtine o intelegere cu FBI-ul.

DiPascali, 52 de ani, a pledat vinovat anul trecut la 10 capete de acuzare legate de complicitatea cu Madoff care a reusit, prin firma sa de investitii financiare, sa-si escrocheze clientii cu suma de 60 de miliarde de dolari.

Bernard Madoff, 72 de ani, este condamnat la inchisoare pe viata, insa DiPascali ar incerca sa obtina clementa si o pedeapsa mai blanda, colaborand cu anchetatorii, informeaza cotidianul New York Post, citat de Agerpres. In sprijinul acestei variante sta faptul ca acuzarea si-a dat toata silinta pentru a obtine judecarea lui DiPascali in stare de libertate, desi judecatorul era destul de retinut in a pronunta o astfel de decizie. Pana la urma complicele lui Madoff a ramas in arest in asteptarea sentintei, neputand plati cautiunea fixata la 10 milioane de dolari.

Detinutul care a oferit aceste informatii si care a urmarit rutina cotidiana a lui Madoff, a mai povestit ca acesta a inceput sa frecventeze psihologul penitenciarului, o femeie, inca de anul trecut, dupa ce a acuzat semne de depresie in urma deciziei fostei sale amante, Sheryl Weinstein, de a povesti tot ce stia despre el intr-o carte.

"Avea probleme cu sotia sa (Ruth) din cauza informatiilor publicate in cartea amantei. A simtit ca sotia ar putea sa divorteze", sustine sursa acestor relatari.

Cartea publicata sub titlul 'Celalalt secret al lui Madoff: dragoste, bani, Bernie si cu mine' ('Madoff's Other Secret: Love, Money, Bernie, and Me') detaliaza escapadele sexuale ale finantistului si felul in care acesta a reusit sa-si insele financiar chiar si amanta.

Psihologul i-a prescris antidepresive lui Madoff, iar sotia sa Ruth nu l-a parasit, si continua sa-l viziteze, mai sustine detinutul.

Intre timp Ruth Madoff s-a mutat din New York pentru a nu mai fi in centrul atentiei, si-a cumparat o masina obisnuita renuntand la limuzinele de lux si a inceput sa se implice in opere caritabile, dorind sa inceapa o noua viata.

Citeste articolul integral pe jurnalul.ro

Africa va fi strabatuta de "Marele Zid Verde"... VIDEO! Tornada devastatoare in Statele Unite...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x