Antena Căutare

Tragedie în Indonezia! Bilanțul cutremurului urmat de tsunami a ajuns la 384 de MORȚI și alte sute de răniți

Cel puţin 48 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma cutremurului cu magnitudinea 7,5, urmat de un tsunami cu valuri de până la doi metri, care a afectat vineri Insula Sulawesi din centrul Indoneziei, scrie Reuters.

Puternicul seism urmat de un tsunami care a afectat Insula Sulawesi în Indonezia s-a soldat cu 384 de morţi şi sute de răniţi, a anunţat sâmbătă agenţia de gestionarea catastrofelor, într-un nou bilanţ, relatează AFP.

Cea mai mare parte a victimelor au fost înregistrate la Palu, un oraş cu 350.000 de locuitori situat pe coasta de vest a Insulei Sulawesi, a anunţat Sutopo Purwo Nugroho, un purtător de cuvânt al agenţiei, care a solicitat ”personal, voluntari şi utilaje speciale”.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Știrea inițială!

Cel puţin 48 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma cutremurului cu magnitudinea 7,5, urmat de un tsunami cu valuri de până la doi metri, care a afectat vineri Insula Sulawesi din centrul Indoneziei, scrie Reuters. De asemenea, peste 350 de oameni au fost răniţi.

Replici puternice ale seismului cu magnitudinea de 7,5 s-au produs sâmbătă dimineaţă în oraşul de coastă, după valuri de până la trei metri înălţime.

"Numeroase cadavre au fost găsite de-a lungul ţărmului din cauza tsunami-ului", a declarat Sutopo Purwo Nugroho, purtătorul de cuvânt al Agenţiei indoneziene de gestionare a catastrofelor.

Cel puţin 48 de persoane au fost ucise şi se aşteaptă ca numărul morţilor să crească, a spus Nugroho.

Potrivit acestuia, mii de case, spitale, mall-uri şi hoteluri s-au prăbuşit, iar un pod a fost spulberat. Au fost găsite victime prinse între ruinele clădirilor prăbuşite, iar peste 350 de persoane au fost rănite.

Zeci de persoane rănite au fost tratate în corturi improvizate amenajate în aer liber, potrivit unor imagini difuzate de televiziuni.

"Corpurile victimelor au fost găsite în mai multe locuri, pentru că au fost lovite de molozul clădirilor care se prăbuşeau sau au fost smulse de tsunami", a mai afirmat purtătorul de cuvânt al Agenţiei naţionale pentru gestionarea dezastrelor.

Cutremurul şi tsunami-ul au cauzat întreruperea energiei, care a redus comunicaţiile în jurul oraşului Palu. Sâmbătă, autorităţile încă aveau dificultăţi în coordonarea eforturilor de salvare.

Seismul a afectat centrul Insulei Sulawwesi cu puţin înainte de ora locală 18.00 (13.00, ora României), la o adâncime mică, de zece kilometri, la câteva ore după un prim cutremur, mai slab în intensitate, care a ucis cel puţin o persoană în aceeaşi regiune. Epicentrul său s-a situat la 78 de kilometri nord de Palu, capitala provinciei din centrul Insulei Sulawesi, şi a fost resimţit până în sud, la Makassar, capitala insulei. Seismul a fost resimţit şi pe insula vecină, Kalimantan, la Samarinda, de cealaltă parte a Strâmtorii Makassar.

Indonezia, un arhipelag de 17.000 de insule şi insuliţe care s-a format prin convergenţa a trei mari plăci tehtonice - indi-pacifică, australiană şi eurasiatică - se află pe Cercul de Foc al Pacificului, o zonă cu o puternică activitate seismică.

Pe 16 decembrie 2004, Indonezia a fost lovită de o serie de seisme devastatoare, între care unul cu magnitudinea de 9,1, pe Insula Sumatra. Acest cutremur a creat un vast tsunami, care a ucis 220.000 de persoane în regiune, dintre care 168.000 în Indonezia, scrie News.ro.

În 2006, aproximativ 6.000 de persoane au fost ucise într-un violent cutremur, pe Insula Java. Seismul, de magnitudinea 6,3 potrivit USGS, a avut loc într-o zonă populată din sudul marelui oraş universitar Yogyakarta. Catastrofa s-a soldat cu aproximativ 38.000 de răniţi.

Serverele Facebook, ATACATE de hackeri! Peste 50 de milioane de conturi au fost furate. Ce se întâmplă cu toate conturil... Imagini apocaliptice surprinse în Indonezia, unde au murit peste 380 de persoane! Oamenii fug îngroziți din cauza tsunam...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x