Antena Căutare

Bilanţul morţilor din cauza covid-19 în SUA creşte cu 1.509 la 23.529 de decese; ”ceea ce este mai rău a trecut” la New York

Statele Unite au înregistrat 1.509 de morţi din cauza noului coronavirus într-o singură zi, la fel ca în ajun, a anunţat Universitatea Johns Hopkins, relatează AFP.

Acest bilanţ creşte numărul morţilor la 23.529 de la începutul epidemiei în Stateel Unite, cea mai îndoliată ţară din lume de covid-19.

PESTE 10.000 DE MORŢI ÎN STATUL NEW YORK - ”CEEA CE ESTE MAI RĂU A TRECUT”, APRECIAZĂ CUOMO

Statul New York a depăşit pragul de 10.000 de morţi de covid-19, a anunţat luni guvernatorul Andrew Cuomo, care a apreciat că ”ceea ce este mai rău” în această criză a trecut.

”Ceea ce este mai rău a trecut, dacă vom continua să fim inteligenţi” în respectarea măsurilor de izolare, a nuanţat el.”Dacă facem ceva stupid, veţi vedea aceste cifre crescând de a doua zi”, a avertizat guvernatorul.

Statul New York - cea mai afectată regiune americană - a înregistrat 10.056 de decese din cauza noului coronavirus de la începutul pandemiei.

Statul şi mai ales oraşul New York au înregistrat mai multe decese din cauza covid-19 decât majoritatea ţărilor din lume, cu excepţia Italiei, Spaniei, Franţei şi Regatului Unit.

Însă numărul net al spitalizărilor - diferenţa între internări şi externări - este în scădere. El era de 118 în ultimele 24 de ore, faţă de peste 1000 la 3 aprilie şi în zilele dinainte. În continuare considerabil - cu 671 de morţi -, bilanţul din ultima zi este cel mai mic de o săptămână (5 aprilie).

”Suntem pe cale să controlăm răspândirea” virusului, a apreciat guvernatorul.

Întrebat despre riscul ca anunţarea unei controlări a pandemiei în regiunea New York să antreneze o relaxare în respectarea izolării, Andrew Cuomo a evocat date. ”Eu nu-i voi minţi pe oameni”, a răspus el. ”Faptele sunt fapte, Cifrele sunt cifre. Am nevoie ca oamenii să creadă că ceea ce facem este credibil”.

GRUP DE COORDONARE ÎNTRE ŞASE STATE

Andrew Cuomo a discutat luni cu guvernatorii mai multor state din regiune despre o reidicare treptată a izolării.

În urma acestei reuniuni cu guvernatorii din cinci state - New Jersey, Connecticut, Rhode Island, Pennsylvania şi Delaware -, Cuomo a anunţat formarea unui grup de coordonare din care urmează să facă parte câte trei reprezentanţi din fiecare stat.

”Putem acum să luăm calea unei întoarceri la normal”, a declarat Cuomo evocând ”un plan care prevede repornirea anumitor activităţi, prin menţinerea unui echilibru fragil”.

Întrebat despre un calendar în acest sens, guvernatorul statului New York a refuzat să prezinte vreo dată, însă a anunţat că începerea unei ridicări treptate a izolării urmează să aibă loc în câteva ”săptămâni”.

Preşedintele american Donald Trump a subliniat luni că repornirea tuturor activităţilor sau unei părţi a acestora este apanajul deciziei sale şi nu a guvernatorilor.

Întrebat despre aceste declaraţii, Andrew Cuomo a criticat dur gestionarea crizei de către Guvernul Trump şi o lipsă de coordonare la nivel naţional.

”Vreţi să schimbaţi modelul gestionării? O puteţi face în calitate de preşedinte, dar care este modelul?”, a declarat democratul, subliniind că preşedintele republican a lăsat până acum statele să ia singure decizii în vederea înfruntării pandemiei.

”Să învăţăm din trecut”, a îndemnat el, ”pentru că, până acum, navigarea nu a fost controlată, să fim sinceri”.

Guvernatorul s-a declarat ”deschis” ca Guvernul federal să preia controlul gestionării ieşirii din criză, ”însă explicaţi-mi ce fac eu şi ce fac ei (...). Vreau să fie clar”.

Sursa : news.ro

Ea e „femeia liliac” din Wuhan! A făcut o descoperire esențială pentru combaterea COVID-19, dar China i-a băgat pumnul î... China îşi consolidează controalele la frontiera cu Rusia în urma unei creşteri a bilanţului contaminărilor ”importate” d...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x