Antena Căutare

Biserica Ortodoxă Rusă nu va mai sfinți armele de distrugere în masă

Biserica Ortodoxă Rusă nu va mai sfinți armele de distrugere în masă sau de mari dimensiuni, informează The Telegraph.

Biserica Ortodoxă Rusă nu va mai sfinți armele de distrugere în masă
biserica Ortodoxă Rusă

Preoții vor avea voie să sfințească numai soldații și personalul manevrant al armelor, decizia a fost luată de o comisie a bisericii.

”Binecuvântarea tuturor armelor a căror utilizare poate antrena moartea unui număr nedefinit de persoane, inclusiv armele de distrugere în masă, nu reflectă tradiția Bisericii Ortodoxe și trebuie exclusă din practică”, se arată într-un proiect de pe site-ul Patriarhiei Moscovei, supus dezbaterii interne.

Biserica a dezvoltat o relație foarte strânsă cu puterea de la Kremlin și armata, unde preoții sunt înrolați ca pastori militari și folosiți în general pentru propagandă patriotică, arată sursa citată.

Documentul subliniază în același timp că ”apărarea Patriei cu armele în mâini este binecuvântată de Biserică” și asigură că nici ”rugăciunea pentru soldați”, nici binecuvântarea apelurilor sau a mijloacelor de transport nu sunt puse în discuție.

Tradiție din secolul al XII-lea

Tradiția binecuvântării armelor în Rusia datează ”cel puțin din secolul al XII-lea”.

Preoții binecuvântau atunci săbiile tinerilor prinți. Ritualurile de binecuvântare a rachetelor intercontinentale, a sistemelor de apărare antiaeriană sau a avioanelor de vânătoare sunt frecvente în armată de la începutul anilor 2000, când Biserica a început să-și recâștige influența, după decenii de ateism sovietic.

Un deputat din partidul lui Zelenski provoacă indignare în Ucraina după ce îndeamnă o pensionară să-şi vândă câinele pen... UE respinge planul de pace al lui Trump în Orientul Mijlociu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x