Antena Căutare

Bulgaria fixeaza TVA unic de 9% pentru turism

Guvernul bulgar a anuntat fixarea unei TVA de 9% pentru sectorul turismului, in loc de 14% cat era anuntat initial in aprilie pentru urmatorul sezon, informeza site-ul novinite.com.

Decizia vine ca un raspuns la cererea Uniunii Europene de a armoniza taxa pe valoarea adaugata pentru turistii ce vin sa viziteze Bulgaria, care era pana acum de 7% pentru grupuri si 20% pentru cei individuali.

Fixarea acestei TVA unice a starnit intrigi in randul hotelierilor si agentiilor de turism, care au caracaterizat ca "ridicola" decizia guvernantilor, intrucat toate contractele cu agentiile externe pentru turistii din 2010 au fost deja semnate, cu o valoare a TVA egala cu cea fixata initial.

Turismul este, daca nu cea mai importanta, printre cele mai productive ramuri de profit ale Bulgariei, aducand anual venituri echivalente cu 10% din produsul intern brut al tarii.

Autoritatile spera astfel ca aceasta miscarea va reusi sa aduca o crestere economica, dar si sa calmeze spiritele la Bruxelles, care au atentionat Bulgaria ca segmentarea turismului pe criteriul numarului de turisti nu este acceptata.

VIDEO! Macara scapata de sub control... Presa internationala: Demisia lui Vasile Blaga, in contextul celor mai brutale masuri de austeritate din Europa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x