Antena Căutare

Bulgaria interzice intrarea pe teritoriul său, timp de zece ani, a unui miliardar apropiat Kremlinului, Konstantin Malofeev, după inculparea unui fost deputat bulgar, Nikola Malinov, pentru spionaj în favoarea Rusiei

Bulgaria a interzis intrarea pe teritoriul său a unui om de afaceri rus, Konstantin Malofeev, considerat un apropiat al Kremlinului, pe care-l suspectează că este implicat într-un lobby în favoarea Moscovei, relatează AFP.

Bulgaria a interzis intrarea pe teritoriul său a unui om de afaceri rus, Konstantin Malofeev, considerat un apropiat al Kremlinului, pe care-l suspectează că este implicat într-un lobby în favoarea Moscovei, relatează AFP.

Lui Konstantin Malofeev, în vârstă de 45 de ani, i s-a interzis intrarea în Bulgaria pe o perioadă de zece ani, a anunţat miercuri şeful parchetului bulgar Sotir Ţaţarov.

Autorităţile bulgare îl suspectează pe acest miliardar, care a făcut avere în telecomunicaţii, că a acţionat în vederea unei încercări de a apropia Sofia şi Rusia, în detrimentul Uniunii Europene (UE).

Un fost deputat bulgar din Partidul Socialist (PSB) ar fi fost intermediarul în Bulgaria al acestui demers de lobby prorus.

Acest fost deputat, Nikola Malinov, a fost inculpat marţi de spionaj de către justiţia bulgară.

Parchetul îl suspectează că a acţionat timp de mai mulţi ani în vederea unei consolidări a influenţei Rusiei în această ţară din Balcani, cu complicitatea unui fost spion rus, Leonid Reşetnikov, adjunctul lui Konstantin Malofeev în cadrul unei organizaţii intitulate ”Vulturul cu două capete”.

Potrivit procurorului, Nikolai Malinov a încercat să faciliteze achiziţionarea de către Konstantin Malofeev a unor publicaţii, unei instalaţii de producţie de armament şi a diverse întreprinderi.

Deputatul bulgar a negat, într-un interviu acordat televiziunii publice, că a primit vreun ban de la organizaţii apropiate Kremlinului, subliniind că simpatia sa prorusă şi relaţile sale cu personalităţi din această ţară, precum Leonid Reşetnikov şi Konstantin Malofeev sunt de notorietate publică.

În 2014, oligarhul rus, prezentat ca un apropiat al Kremlinului într-o notă recentă a cercului de reflecţie Carnegie Council, a fost introdus pe o listă de sancţiuni europene, Bruxellesul considerându-l ”trezorierul” separatiştilor proruşi din estul Ucrainei.

Într-un interviu acordat în 2016 unui săptămânal austriac, el declara că UE are să se ”disloce ca Uniunea Sovietică” şi că întreţinea ”cele mai bune relaţii pisibile” cu partidul de extremă dreapta austriac FPÖ.

În 2014, un cadru FPÖ, în prezent retras din partid, a participat împreună cu konstantin Malofeev la o adunare la Moscova în favoarea promovării valorilor familiale tradiţionale. În acelaşi an, Konstantin Malofeev a orchestrat, în capitala austraică, o întâlnire între mai mulţi aleşi din extrema dreaptă europeană, între care şi un reprezentant al Frontului Naţional (FN) francez şi personalităţi ruse.

Sursa : news.ro

În şedinţa liderilor grupurilor parlamentare din PE, se va desemna echipa care va trebui să negocieze cu Consiliul Uniun... Elveţia este dispusă să colaboreze cu alte ţări pentru supravegherea proiectului criptomonedei Libra al Facebook...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x