Antena Căutare

Bulgaria vrea să cumpere 150 de vehicule blindate pentru siguranța țării

Bulgaria a trimis o cerere de ofertă către patru ţări europene pentru a cumpăra 150 de vehicule blindate, a anunţat marţi Ministerul Apărării, citat de Reuters.

Bulgaria a trimis o cerere de ofertă către patru ţări europene pentru a cumpăra 150 de vehicule blindate, a anunţat marţi Ministerul Apărării, citat de Reuters.

Ţara din Balcani, care s-a alăturat NATO în 2004, a trimis Germaniei, Finlandei, Franţei şi Elveţiei invitaţii de participare la o licitaţie în valoare maximă de 1,46 miliarde de leva (836,24 milioane de dolari), a precizat ministerul într-un comunicat.

Printre potenţiali furnizori se numără Artec (Germania), un joint-venture format din Rheinmetall şi Krauss-Maffei Wegmann, Nexter (Franţa), Patria (Finlanda) şi General Dynamics Land System-Mowag (Elveţia).

Sofia solicită producătorilor să prezinte oferte până la 31 octombrie, în timp ce ţara de la Marea Neagră intenţionează să desemneze un câştigător până pe 20 decembrie.

NATO şi-a încurajat membrii din Est să dezvolte, să cumpere şi să opereze echipamente noi ale alianţei, aminteşte Reuters.

Unii aliaţi est-europeni din NATO, cândva sateliţi sovietici, încă se bazează pe avioane militare fabricate în fosta URSS. De exemplu, două treimi din echipamentele militare ale Poloniei datează din perioada sovietică, dinainte de 1991.

Bulgaria intenţionează să-şi crească cheltuielile anuale de apărare la două procente din produsul intern brut al ţării până în 2024.

Sursă: DCNews

Beijingul ameninţă cu ”moartea prin” foc ”criminalii violenţi şi fără scrupule” din Hong Kong şi forţele străine care se... Trump acuză Google! Compania a depus eforturi să-i murdărească campania din 2016, pentru anul 2020 acesta va supraveghea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x