Antena Căutare

Când sclavia nu este doar un subiect de film...

12 ani de sclavie. Un film de Oscar ce aduce în prim-plan o problemă controversată: sclavia sub diferite forme

"12 ani de sclavie". Un film de Oscar ce aduce în prim-plan o problemă controversată: sclavia sub diferite forme. Astfel, potrivit Organizației Mondiale a Muncii, în Africa, sunt aproximativ 3,5 milioane de persoane exploatate fizic.

Este un fenomen îngrijorător, care se practică din timpuri vechi și la care, cel puțin practic, nu se renunță deloc ușor. Iar așa-zișii sclavi trăiesc în teroare, durere și lipsă de speranță.

"În fiecare seară, înainte de culcare, stăpânul meu mă lega de picioarele vitelor sale, pentru a se asigura că nu voi fugi. Și mă alegeam cu bătăi crude", a povestit Deng, un fost sclav, care a adăugat că inclusiv, i-a fost introdus ardei iute în orbite, ceea ce l-a făcut să orbească temporar.

Ca Deng, zeci de mii de oameni au trăit pe pielea lor infernul unor stăpâni nemiloși. Au fost răpiți, îndepărtați de familii și îngenunchiați, la propriu, fără vreo urmă de principii morale.

Interesant este faptul că, sclavia a rămas un subiect tabu, de care abia dacă se vorbește. Cel puțin în Africa. Și asta pentru a ascunde acest fenomen de ochii critici ai Occidentului.

Rămâne însă o stigmată în sufletul celor care, fără voia lor, aduc o ofrandă zeilor. Zei cu inimi de piată!

Declaraţia ŞOC a lui Vladimir Putin: "Utilizarea FORŢEI în Ucraina este LEGITIMĂ"... 61 de ani de la moartea lui Stalin! Singura fiică a fostului dictator: "Tata era un monstru!"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x