Antena Căutare

Când vor reuși să adere Ucraina, Georgia şi Republica Moldova la Uniunea Europeană. Explicația Secretarului de Stat francez

Secretarul de stat din Franța, Clement Beaune, a explicat când ar putea Ucraina, Georgia și Republica Moldova să intre în Uniunea Europeană.

Când vor reuși să adere Ucraina, Georgia şi Republica Moldova la Uniunea Europeană. Explicația Secretarului de Stat francez
Când vor reuși să adere Ucraina, Georgia şi Republica Moldova la Uniunea Europeană. Explicația Secretarului de Stat francez | Shutterstock

Ucraina, Georgia şi Republica Moldova ”probabil” vor adera la Uniunea Europeană (UE) ”în câţiva ani”, declară joi secertarul de stat francez însărcinat cu Afaceri Europene Clement Beaune, a căru ţară deţine preşedinţia semestrială a Uniunii, potrivit news.ro.

Când vor reuși să adere Ucraina, Georgia şi Republica Moldova la Uniunea Europeană

”Sunt profund convins că Uniunea Europeană se va extinde, probabil în câţiva ani, nu ştiu când, în Ucraina, (Republica) Moldova şi Georgia, şi poate şi în alte ţări”, declară la postul francez de radio France Inter Beaune, înaintea unui summit UE la Versailles, joi şi vneri.

Citește și: Volodimir Zelenski, imagini sfâșietoare dintr-o maternitate din Mariupol bombardată de ruși. Ce a transmis președintele Ucrainei

Aderarea Ucrainei la UE ”nu va avea loc mâine”, subliniază el.

Beaune a condamnat, de asemenea, drept un ”masacru” un atac aerian rus al unui spital pediatric din Mariupol şi a denunţat o intensificare a atacurilor ruse vizând civili în Ucraina.

El a reiterat îndemnul la o renunţare la importuri de gaze ruseşti ”cât mai rapid posibil”, subliniind că ”Rusia mizează pe faptul că avem nevoie de ea”

”Cumpărând gaze naturale ruseşti, finanţăm războiul lui Vladimir Putin”, denunţă el.

Beaune a îndemnat, de asemenea, la o consolidare a apărării europene, complementară NATO.

Citește și: Ce s-a mai aflat despre băiețelul care a trecut singur granița în Polonia. Cartierul General al Poliției de Frontieră poloneză a oferit lămuriri

Acest lucru implică investiţii, iar la summitul UE de la Versailles urmează să se discute finanţarea acestui efort printr-o datorie europeană comună, a anunţat secretarul de stat francez.

Citește și: Cum arăta Volodimir Zelenski pe vremea când participa la un show de dans. Imagini inedite cu președintele Ucrainei

La ce concluzii s-a ajuns în urma negocierilor de la Antalya

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov şi omologul său ucrainean Dmitro Kuleba nu au ajuns la nicio înțelegere importantă pentru evoluția situației actuale din Ucraina.

Deși au existat mai multe discuții între delegațiile de la Kiev și cele de la Moscova, aceștia nu au ajuns până acum la o înțelegere pentru a încheia războiul din Ucraina. La aproximativ 2 zile de la ultimele negocieri, Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov şi omologul său ucrainean Dmitro Kuleba s-au întâlnit în Turcia pentru a dezbate cele mai eficiente soluții cu privire la retragerea armatei rusești din Ucraina.

Dmitro Kuleba a devzăluit în cadrul unei conferințe faptul că discuția nu a adus progrese, iar Serghei Lavrov nu și-a asumat promisiunea unui coridor umanitar în Mariupol, locul în care bombardamentele sunt tot mai dese.

Mai mult decât atât, seful diplomației ucrainene a declarat că întâlnirea a fost una dificilă, însă speră să mai aibă parte de astfel de discuții care să aducă rezultate mai bune.

De asemenea, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov nu a recunoscut bombardarea civililor de la maternitatea din MAriupol după întâlirea cu Dmitro Kuleba. Totodată, acesta acuză în continuare Ucraina de faptul că deține arme chimice și biologice, conform digi24.ro.

David Bennett, bărbatul care a primit o inimă de porc modificată genetic a murit la 2 luni de la intervenția chirurgical... Ce se întâmplă cu rezervele de alimente ale Ucrainei. Anunțul făcut de premierul Denîs Șmîhal, mâna dreaptă a lui Zelesn...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x