Antena Căutare

Canicula amână cursurile cu o săptămână! Temperaturile vor ajunge la 40 de grade Celsius

Ministerul Învăţământului a decis amânarea cu o săptămână a cursurilor primare şi secundare în şcolile din sudul ţării, pentru a proteja elevii de temperaturile ridicate care depăşesc 35 de grade, relatează Agerpres, care citează EFE.

Ministerul Învăţământului a decis amânarea cu o săptămână a cursurilor primare şi secundare în şcolile din sudul ţării, pentru a proteja elevii de temperaturile ridicate care depăşesc 35 de grade, relatează Agerpres, care citează EFE.

Era prevăzut ca şcoala să înceapă la 27 august, însă având în vedere noul val de caniculă cu care se confruntă Japonia în ultimele zile, 90 de şcoli din şase oraşe au decis să amâne data pentru 3 septembrie, pe lângă adoptarea de măsuri pentru a scurta programul.

Această măsură intervine după ce mai mult de jumătate - 50,4 la sută - din şcolile publice primare şi secundare din Japonia nu au aer condiţionat, potrivit Ministerului Învăţământului, astfel încât copiii riscă să fie afectaţi de caniculă.

În oraşul Nakama (prefectura Fukuoka), 10 şcoli au amânat cursurile şi ceremonia de deschidere: primăria a instalat aparate de aer condiţionat în câteva şcoli, însă au rămas multe săli de clasă care nu sunt prevăzute cu astfel de instalaţii, notează ziarul Mainichi.

În localitatea Kitakyushu, din aceeaşi prefectură, 90 la sută din clase sunt prevăzute cu aer condiţionat, astfel încât calendarul şcolar se menţine pentru a nu crea probleme familiilor în care ambii părinţi lucrează.

Ultimul val de căldură din Japonia, cu temperaturi de peste 40 de grade în iulie, s-a soldat cu moartea a 65 de persoane, printre care şi un copil de 6 ani care a murit de insolaţie într-o excursie.

Potrivit Agenţiei Meteorologice Japoneze, căldura extremă se va prelungi în următoarele zile mai ales în sudul ţării, unde mercurul termometrelor va urca până aproape de 40 de grade Celsius

Momente de PANICĂ pentru mii de vizitatori! Statuia Libertății din Statele Unite ale Americii a fost la un pas de exploz... Atac la Papă! Arhiepiscopul Carlo Maria Vigano cere DEMISIA Papei Francisc!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x