Antena Căutare

Care ar putea fi noul nume al Facebook. Un fost angajat a făcut dezvăluiri

După ce rețelele sociale au fost recent picate pentru câteva ore bune, acum o altă veste despre el a apărut pe internet. Se pare că compania Facebook își va schimba numele, iar un fost angajat a spus care sunt variantele.

Care ar putea fi noul nume al Facebook. Un fost angajat a făcut dezvăluiri
Se pare că compania Facebook își va schimba numele | Shutterstock

Au apărut rapid și glume pe seama veștii și internauții au spus că s-ar putea numi „Bookface” sau „Zuckussy”. Speculațiile au apărut și ele. De data aceasta Samidh Chakrabarti, fost director de Integritate Civică.

Care ar putea fi noul nume al Facebook

"Bănuiala mea este că noul nume al Facebook va fi Meta", a scris Chakrabarti pe o rețea de socializare online.

Numele Meta are mai multă credibilitate, mai ales că este un termen preferat de Mark Zuckerberg. Metavers este un termen care definește tehnologia augmentată care va crea straturi de conținut vizual pentru viața de zi cu zi.

Jurnaliștii de la Bloomberg au spus că domeniul meta.com redirecționează la meta.org, un site de biomedicină afiliat cu Chan Zuckerberg Initiative, organizație caritabilă condusă de Zuckerberg și soția sa, Priscilla Chan, scrie descoperă.ro.

Cu toate aceste speculații, nu există încă date clare despre noul nume al Facebook. Chakrabarti a mai spus că sigur noul nume al companiei nu va fi Horizon.

De ce nu au mers Facebook, Instagram, WhatsApp și Messenger atâta ore

Miliarde de utilizatori din toată lumea nu au putut folosi Facebook, Messenger, WhatsApp și Instagram pe 4 octombrie. Ce s-a întâmplat de nu au mers unele dintre cele mai folosite rețele de socializare de pe mapamond.

Pana majoră prin care au trecut cele trei rețele de socializare a adus o gaură de 7 miliarde de dolari companiei lui Mark Zuckerberg.

Un incident tehnic a făcut ca nimeni să nu mai poată folosi serviciile vreme de șapte ore. Luni, acțiunile Facebook au scăzut cu 5%, potrivit rapoartelor.

Compania are de suferit și la capitolul reputație, unde oricum nu stătea prea bine. Un fost manager ar fi dezvăluit documente care arată, printre altele, că Facebook "alege profitul, în detrimentul siguranței" și că ascunde efectele nocive ale Instagramului asupra sănătății mintale a oamenilor și în special a adolescenților, potrivit Digi24.

După ce rețelele de socializare au căzut, compania și-a cerut scuze și a explicat că problemele au fost cauzate de o modificare defectuoasă a configurației serverelor sale.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x