Antena Căutare

Care sunt cele 6 condiții ale Rusiei pentru încetarea focului. Ce pretenții are Vladimir Putin pentru a opri războiul din Ucraina

Vladimir Putin are o serie clară de cerințe pentru a pune capăt războiului pe care el îl numește „operațiune militară specială”.

Vladimir Putin Galerie
Vladimir Putin are o serie de cerințe pentru a opri răboiul | Profimedia

Publicația ucraineană zn.ua a publicat cele 6 pretenții invocate de Vladimir Putin, care condiționează încetarea războiului din Ucraina. Publicația a anunțat că are lista de cerințe ale lui Putin obținute din surse diplomatice de la Kiev.

Printre cerințele lui Vladimir Putin se numără recunoașterea de către Ucraina a independenței republicilor Donețk și Lugansk și oficializarea limbei ruse ca a doua limbă în stat, potrivit ziare.com.

Citește și: Vizită istorică a Kamalei Harris în România. Cum arată în partea de jos ținuta sobră a vicepreședintelui Americii

Care sunt cele 6 cerințe ale lui Putin pentru încetarea războiului

Primele cinci cerințe ale lui Putin ar necesita modificarea constituției Ucrainei.

Iată care sunt cele 6 cerințe ale lui Putin pentru încetarea războiului.

  • 1. Oprirea procesului de aderare la NATO. Statut neutru al Ucrainei. Rusia este gata să devină unul dintre garanți.
  • 2. Rusa să devină a doua limbă de stat. Abolirea tuturor legilor care o încalcă.
  • 3. Recunoașterea Crimeei ca parte a Federației Ruse de către Kiev.
  • 4. Recunoașterea de către Ucraina a independenței republicilor Donețk și Lugansk în limitele administrative ale regiunilor (inclusiv teritoriile controlate în prezent de Ucraina).
  • 5. "Denazificare". Interzicerea activităților partidelor ultra-naționaliste, naziste și neonaziste și organizațiilor publice, abolirea legilor existente privind glorificarea naziștilor și neonaziştilor.
  • 6. „Demilitarizarea Ucrainei”. Renunțarea completă la arme ofensive, aici ar putea fi incluse orice tip de arme.

Citește și: Ucraina a pierdut legăturile cu centrala nucleara Cernobîl. Nu mai pot fi furnizate informaţii referitoare la situaţia acesteia

Războiul dintre Rusia și Ucraina a început în zorii zilei de 24 februarie, iar imagini tulburătoare au fost surprinse încă din primele ore ale războiului.

Citește și: Imagini mișcătoare la granița Ucrainei. Și-a lăsat copiii adulți în urmă, dar a salvat de război alți prunci, pe care nu îi știa

Occidentul a intensificat în ultimele zile furnizarea de arme către Ucraina, pentru a ajuta țara să se apere împotriva invaziei Rusiei, iar răspunsul Kremlinului nu a întârziat să apară.

Kremlinul a acuzat pe 28 februarie Uniunea Europeană de comportament ostil faţă de Rusia, şi a specificat că furnizarea de arme către Ucraina a fost „periculoasă şi destabilizatoare”.

Citește informații actualizate despre război pe observatornews.ro.

Volodimir Zelenski, mesaj din timpul războiului cu Rusia: „Războiul trebuie să se termine”

Volodimir Zelenski transmite zilnic mesaje din miezul războiului dintre Rusia și Ucriana. Recent, președintele ucrainean a transmis un mesaj în care a încurajat intenția anunțată de SUA şi Marea Britanie care vor interzice importurile de petrol rusesc.

„Le sunt recunoscător ruşilor care susţin Ucraina şi ies în stradă în fiecare zi şi luptă pentru noi şi pentru ei înşişi. Ei luptă pentru pace. Războiul trebuie să se termine. Este necesar să ne aşezăm la masa negocierilor, dar pentru discuţii oneste şi de fond şi în interesul oamenilor, nu pentru o veche ambiţie criminală. Lumea nu crede în viitorul Rusiei, nu vorbeşte despre asta. Nu există un singur cuvânt, nicio singură perspectivă. Ei vorbesc despre noi, ne ajută. Sunt gata să ne ajute cu reconstrucţia după război. Pentru că toată lumea a văzut că, pentru oamenii care se apără atât de eroic, va veni „după război”, a continuat Zelenski.

Volodimir Zelenski a decis retragerea soldaților ucraineni din misiunile de menținere a păcii în lume.

Ce se întâmplă cu rezervele de alimente ale Ucrainei. Anunțul făcut de premierul Denîs Șmîhal, mâna dreaptă a lui Zelesn... Ce spune Zelenski despre acuzaţiile Rusiei privind pregătirea unor atacuri chimice: „Treceţi la „dechimizarea” Ucrainei?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x