BOMBĂ în lumea modei! Casa de modă Versace a fost cumpărată de Michael Kors. Suma este INCREDIBILĂ

Casa italiană de modă Versace a fost cumpărată de grupul american Michael Kors Holdings, marți, la un preț incredibil.

Casa italiană de modă Versace a fost cumpărată de grupul american Michael Kors Holdings, marți, la un preț incredibil.

Tranzacția a fost încheiată cu suma de 1,8 miliarde de euro.

„Achizționarea Versace este un moment important pentru grupul nostrum”, a spus John Idol, președinte și CEO al companiei Michael Kors Holdings.

În urma acestei tranzacții, Michael Kors Holdings își va schimba nuemele în Capri Holdings – în semn de apreciere pentru această destinație „iconică și luxoasă”.

Fondul american Blackrock deţine 20% din acţiunile Versace, restul aparţinând membrilor familiei. În 2016, cifra de afaceri a grupului italian a fost de 686 de milioane de euro.

Directorul executiv al Versace, Jonathan Akeroyd, își va continua activitatea în aceeași funcție, la fel și Donatella Versace, director de creație.

„Acesta este un moment emoționant pentru Versace”, a spus Donatella Versace, adăugând că acțiunile fratelui ei, Santo, și ale fiicei ei, Allegra, în Capri „demonstrează credința noastră în succesul Versace pe termen lung și în dedicarea pentru acest nou grup de modă de lux”.

„Sunt mândră că Versace rămâne puternic în modă și în cultura modernă. Versace nu este sinonim doar cu stilul inconfundabil, ci și cu îmbrățișarea diversității și cu încurajarea oamenilor să fie ei înșiși. Santo, Allegra și eu credem că acest pas va ajuta Versace să își atingă potențialul maxim”, a mai spus Donatella Versace.

Michael Kors Holdings Limited este o companie americană de modă de lux, înființată în 1981 de către designerul Michael Kors. Compania este cunoscută pentru îmbrăcăminte, încălțăminte, ceasuri, genți de mână și alte accesorii. În anul 2017, compania a anunțat că nu va mai folosi blănuri în produsele sale.

În același an, Michael Kors a cumpărat Jimmy Choo Ltd, pentru aproximativ un milliard de euro.

Ultimele știri