Antena Căutare

Cât va mai dura pandemia de coronavirus! Experții au făcut anunțul! „Sunt două variante”. SUA au autorizat folosirea medicamentului Remdesivir în regim de urgență!

Mai mulţi experţi respectaţi au avertizat că pandemia de coronavirus va mai dura ceva timp. După ce aceștia au specificat două variante posibile cu privire la încheierea crizei, Statele Unite ale Americii  au autorizat, în regim de urgenţă, folosirea medicamentului Remdesivir. 

Medicamentul Remdesivir a fost autorizat după ce un amplu studiu a arătat că scurtează, în medie tratamentul cu 31 la sută, adică patru zile. Astfel, scade riscul unor complicaţii, potenţial mortale, ale infecţiei. Unul din bolnavii trataţi în cadrul studiului este convins că medicamentul i-a salvat viaţa.

Autorizarea nu este încă definitivă, dar Remdesivir va putea fi administrat pacienţilor în stare gravă, care primesc oxigen sau sunt conectaţi la ventilatoare. Firma producătoare susţine că poate livra, în scurt timp, medicamentul în cantităţi mari.

O veste încurajatoare vine şi de la departamentul ştiinţific al armatei americane. Un nou test ar putea depista virusul în sânge la 24 de ore după infecţie, cu câteva zile înainte ca pacientul să poată contamina alte persoane. Folosit pe scară largă, un asemenea test poate limita considerabil epidemia. Deocamdată, chiar dacă încearcă să rămână optimişti, liderii politici se pregătesc pentru cele mai sumbre scenarii.

Când se va încheia pandemia de coronavirus, potrivit experților

Pandemia de coronavirus nu se va stinge decât când 60 - 70% din oameni vor fi infectaţi şi, probabil, imunizaţi, adică peste 18 luni sau chiar doi ani. Acestea sunt concluziile unui studiu semnat de renumiţi epidemiologi americani.

Însă, măsurile de izolare nu pot fi menţinute atât de mult deoarece economia mondială s-ar prăbuşi.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că ieşirea din izolare trebuie să fie treptată, deoarece un nou val al epidemiei este oricând posibil.

În Europa, Germania a trecut la ridicarea restricţiilor chiar dacă numărul cazurilor noi de contaminare a crescut cinci zile la rând. Copiii se pot juca din nou în parcuri iar credincioşii au revenit în biserici. Franţa, Spania, Irlanda anunţă şi ele planuri de reluare a activităţii, dar treptat şi cu prudenţă.

Kim Jong Un a apărut în public pentru prima dată după 20 de zile de absenţă, conform agenţiei oficiale de presă din Core... Irlanda a extins măsurile de izolare până la 18 mai. Revenirea la normalitate se va face în cinci etape...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x