Antena Căutare

Câți bani primesc într-o zi militarii străini trimiși în Ucraina și ce condiții trebuie să îndeplinească

Mai mulți militari străini au fost angajați de firme specializate pentru a participa la războiul din Ucraina, împotriva Rusiei. Firmele în cauză oferă salarii de la 1.000 de dolari/ zi pentru acești militari.

Colaj cu militari în Ucraina Galerie
Militarii străini trimiși în Ucraina câștigă cel puțin 1.000 de dolari/ zi | Shutterstock

În cadrul războiului din Ucraina sunt implicați mii de militari străini, care au primit oferte de plată care ar depăși 1.000 de dolari pe zi. Firme de recrutare a militarilor, recunoscute la nivel mondial, ar fi trimis până acum mii de mercenari în Ucraina, potrivit gandul.ro. Potrivit sursei citate, în Ucraina s-ar afla în jur de 1500 de militari români are au fost ofertați cu sume de peste 1.000 de euro.

De la izbucnirea războiului din Ucraina, au crescut extrem de mult cererile pentru luptători cu experiență, în special din partea instituțiilor mass-media care au trimis echipe pe front și a instituțiilor nonguvernamentale care vin în ajutorul victimelor și monitorizează crimele de război.

Militarii plecați din Ucraina ca bodyguarzi sunt angajați pentru sume cuprinse între 1.000 și 2.000 de dolari pe zi.

Ce condiții trebuie să îndeplinească un militar străin, angajat de firmele de recrutare în Ucraina

Una dintre firmele celebre specializate în recrutarea militarilor, „Silent Professionals”, a publicat pe pagina web condițiile pe care trebuie să le îndeplinească militarii penteu a fi angajați în Ucraina.

Un asfel e militar trebuie să aibă o experiență în domeniu d eminimum 5 ani, dintre care cel puțin 1 an să fie de activitate într-un teatru de război. De asmenea, militarii trebuie să cunoască armele sovietice, dar și pe cele ale NATO.

„Căutăm mai mulți agenți de extracție/protecție și echipe pentru a desfășura operațiuni de extracție/evacuare, sub acoperire, a unor persoane și familii din mediul rural și din marile orașe ale Ucrainei. Atât agenții de sex masculin, cât și cei de sex feminin sunt bineveniți să aplice. Doar candidații cu înaltă experiență care au cel puțin 5 ani de experiență militară în această regiune a Europei vor fi luați în considerare pentru angajare - fără excepții.

Doar candidații competitivi vor fi contactați pentru verificare ulterioară. Candidații necompetitivi pur și simplu nu vor fi luați în considerare sau contactați", se arată pe site-ul companiei „Silent Professionals”.

Printre calificările minime pe care trebuie să le aibă un militar străin angajat în Ucraina se numără: capacitatea de a rezolva probleme complexe cu scopul de a salva vieți, capacitatea de a naviga pe teren cu hartă și busolă. Totodată, militarul trebuie să fie apt fizic și capabil să informeze, să convingă și să instruiască pe alții cu privire la necesitatea misiunii pe care o are de îndeplinit.

Citește și: Ucraina a pierdut legăturile cu centrala nucleara Cernobîl. Nu mai pot fi furnizate informaţii referitoare la situaţia acesteia

Războiul dintre Rusia și Ucraina a început în zorii zilei de 24 februarie, iar imagini tulburătoare au fost surprinse încă din primele ore ale războiului.

Citește și: Imagini mișcătoare la granița Ucrainei. Și-a lăsat copiii adulți în urmă, dar a salvat de război alți prunci, pe care nu îi știa

Occidentul a intensificat în ultimele zile furnizarea de arme către Ucraina, pentru a ajuta țara să se apere împotriva invaziei Rusiei, iar răspunsul Kremlinului nu a întârziat să apară.

Kremlinul a acuzat pe 28 februarie Uniunea Europeană de comportament ostil faţă de Rusia, şi a specificat că furnizarea de arme către Ucraina a fost „periculoasă şi destabilizatoare”.

Rusia impune interdicţie de călătorie personalităților din America și cetăţenilor. Kamala Harris şi Mark Zuckerberg sunt... O vioară estimată la 100.000 de euro a fost găsită de o femeie, lângă un tomberon din Paris. Cum a fost posibil...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x