Antena Căutare

Ce inscripție misterioasă a fost făcută în placa de marmură de pe piatra funerară a Reginei Elisabeta a II-a

Moartea Reginei Elisabeta a II-a a îndoliat o lume întreagă. Cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii s-a stins din viață pe 8 septembrie 2022, la onorabila vârstă de 96 de ani. Cortegiile funerare au acaparat întreaga țară, iar elementele protocolului funerar au atras atenția. Ce scrie pe piatra funerară a Majestății Sale.

Ce inscripție misterioasă a fost făcută în placa de marmură de pe piatra funerară a Reginei Elisabeta a II-a Galerie
Ce inscripție misterioasă a fost făcută în placa de marmură de pe piatra funerară a Reginei Elisabeta a II-a | Getty Premium

Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață și odată cu ea o întreagă istorie care i-a marcat existența. A fost una dintre cele mai longevive regine avute de Marea Britanie și una dintre cele mai iubite femeie, din fruntea țării.

Trecerea sa în neființă a marcat o lume întreagă și la nivel mondial au loc transmisiuni în direct ale procesiunii funerare. Pe 19 septembrie Regina Elisabeta a II-a a fost înmormântată, iar pe placa de marmură a pietrei funerare fost făcută o inscripție care a atras atenția tuturor.

Ce scrie pe piatra funerară a Reginei Elisabeta a II-a

Numele Reginei a fost acum gravat pe o piatră funerară de registru, alături de restul familiei ei, la capela Windsor, unde a fost înmormântată luni. Locul ei de odihnă este alături de Prințul Philip și de părinții ei, ale căror nume sunt de asemenea înscrise pe piatră.
Palatul Buckingham a spus că inscripția de pe piatra registrului din Capela Memorială George al VI-lea are acum numele reginei, ale părinților ei și ale lui Filip, împreună cu anii de naștere și de deces. Piatra, care este nouă, a înlocuit placa de piatră neagră așezată în podea, care prezenta numele George al VI-lea și Elisabeta cu litere de aur.

Piatra conține acum, sub formă de listă, „George VI 1895-1952” și „Elizabeth 1900-2002” urmate de o Garter Star metalică, iar apoi „Elizabeth II 1926-2022” și „Philip 1921-2021”. Toți cei patru membri ai familiei regale erau membri ai Ordinului Jartierei, care are Capela Sf. Gheorghe, casă spirituală. Când Philip a murit în urmă cu 17 luni, sicriul său a fost îngropat în Bolta Regală a St George's, gata să fie mutat în capela memorială - o anexă din piatră palidă adăugată în partea de nord a clădirii din spatele culoarului North Quire în 1969 - când regina a murit, potrivit mirror.co.uk.

Majestatea Sa a fost înmormântată împreună cu Ducele de Edinburgh în cadrul unei slujbe private la care au participat Regele și alți membri ai Familiei Regale, luni seară - după înmormântarea ei de stat de la Westminster Abbey și slujba de la Windsor.

Citește și: Cum au fost pozați copiii Reginei Camilla la funeraliile Reginei Elisabeta. Ei sunt frații vitregi ai Prinților Harry și William

Sora Reginei, Prințesa Margareta, a fost incinerată

Sora Reginei, Prințesa Margareta, care a murit în 2002, a fost incinerată, iar cenușa ei a fost pusă inițial în Seiful Regal, înainte de a fi mutată în capela memorială George al VI-lea, împreună cu sicriele părinților ei, când Regina Mamă a murit câteva săptămâni mai târziu.

Castelul Windsor este în prezent închis publicului și se va redeschide pe 29 septembrie, când oamenii vor putea vedea capela ca parte a unui tur general al Castelului Windsor, care costă până la 28,50 GBP pentru adulți și 15,50 GBP pentru copii. Se crede că Charles a zburat marți în Scoția cu Regina Consort pentru a se întrista în privat, în timp ce Familia Regală își continuă perioada de doliu pentru Regina.

Citește și: Cât a costat rochia purtată de Carmen Iohannis la înmormântarea Reginei Elisabeta. Femeia a fost criticată pentru apariție

Portretul cu Regina Elisabeta a II-a pe care Casa Regală britanică l-a publicat în ziua funerariilor... De ce este căptușit cu plumb sicriul Reginei Elisabeta a II-a. Totul are rădăcină în tradiția pentru conservarea trupulu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x