Antena Căutare

Ce pedepse s-au aplicat fiicelor lui Vladimir Putin. Maria Putina şi Ekaterina Tihonova stau pe averi uriașe

Noua rundă de sancţiuni americane aplicate, miercuri, Moscovei din cauza războiului provocat în Ucraina vizează băncile şi elitele ruse, precum şi fiicele lui Putin, Katerina Tikhonova şi Maria Vorontsova, despre care oficialii americani cred că ascund averea tatălui lor.

Ce pedepse s-au aplicat fiicelor lui Vladimir Putin. Maria Putina şi Ekaterina Tihonova stau pe averi uriașe Galerie
Ce pedepse s-au aplicat fiicelor lui Vladimir Putin. Maria Putina şi Ekaterina Tihonova stau pe averi uriașe | Getty

SUA a aplicat sancțiuni împotriva fiicelor lui Vladimir Putin. Acest gest vine ca răspuns la invazia armatei ruse în Ucraina, relatează publicațiile din străinătate.

„Astăzi intensificăm dramatic șocul financiar blocând total cea mai mare instituție financiară a Rusiei, Sberbank și cea mai mare bancă privată, Alfa Bank”, a declarat un oficial al administrației Biden, citat de CNN. ”Sberbank deține aproape o treime din totalul activelor din sectorul bancar al Rusiei”, a menționat oficialul, adăugând că SUA au blocat complet acum „mai mult de două treimi din sectorul bancar rus”, potrivit Observator.

Kremlinul reacţionează la sancţiunile impuse de SUA fiicelor lui Vladimir Putin

Kremlinul a anunţat, joi, că este uluit de decizia Statelor Unite de a impune sancţiuni împotriva fiicelor adulte ale preşedintelui Vladimir Putin şi a descris această mişcare ca parte a unei frenezii occidentale mai ample împotriva Rusiei. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului afirmă că ”sancţiunile sunt extensia unei poziţii absolut înverşunate cu privire la impunerea de restricţii”, fiind ”greu de înţeles şi explicat”, relatează Reuters.

Citește și: Cum arată și cât valorează bolidul blindat în care circulă Vladimir Putin. Mașina îl ferește pe președintele Rusiei de atacuri

Noua rundă de sancţiuni americane aplicate, miercuri, Moscovei din cauza războiului provocat în Ucraina vizează băncile şi elitele ruse, precum şi fiicele lui Putin, Katerina Tikhonova şi Maria Vorontsova, despre care oficialii americani cred că ascund averea tatălui lor.

”Desigur, considerăm că aceste sancţiuni sunt extensia unei poziţii absolut înverşunate cu privire la impunerea de restricţii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

”În orice caz, acţiunea în curs de a impune restricţii împotriva membrilor de familie vorbeşte de la sine”, a mai spus Peskov.

Citește și: O analiză BBC arată dacă poate sau nu să fie pedepsit Vladimir Putin pentru crime de război. Explicarea termenilor

Kremlinul nu poate înţelege de ce fiicele lui Putin ar fi vizate, a mai precizat oficialul rus.

”Este un lucru greu de înţeles şi explicat. Din păcate, avem de-a face cu astfel de adversari”, a subliniat el.

Katerina Tikhonova este director în domeniul tech, iar activitatea sa sprijină guvernul rus şi industria de apărare, potrivit informaţiilor incluse în pachetul de sancţiuni al SUA anunţat miercuri.

Maria Vorontsova, cealaltă fiică a lui Putin, coordonează programe finanţate de guvern care au primit miliarde de dolari de la Kremlin în domeniul geneticii. Programele sunt supravegheate personal de Putin, au anunţat Statele Unite.

Citește și: Cum a ajuns Roman Abramovici oligarh, din copil sărac. Acesta a fost supranumit "portofelul lui Putin". Povestea puterii sale

Liderul rus Vladimir Putin şi-a ţinut întotdeauna viaţa privată departe de lumina reflectoarelor, iar Kremlinul respinge adesea întrebările referitoare la viaţa privată şi la familia preşedintelui rus, invocând dreptul său la intimitate.

Eurovision 2022. Kalush Orchestra, care va reprezenta Ucraina în competiție, mesaj de mobilizare. Ce a transmis despre r... Noul mesaj al lui Zelelnski a emoționat o lume întreagă. Cea mai mare cerință pe care Președintele Ucrainei a făcut-o...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x