Antena Căutare

Ce pierderi a suferit Rusia în războiul cu Ucraina. Pe frontul de luptă au murit aproximativ 5.700 de militari ruși

Ministrul adjunct al Apărării din Ucraina, Anna Malyar, a publicat pe contul de Facebook pierderile estimative ale Rusiei în războiul cu Ucraina.

armata-rusiei Galerie
Ministrul adjunct al Apărării din Ucraina, Anna Malyar, a publicat pe contul de Facebook pierderile estimative ale Rusiei în războiul cu Ucraina. | Profimedia

Războiul dintre Rusia și Ucraina a adus perderi semnificative pentru cele două țări la doar șapte zile de la izbucnirea conflictului. Ministrul adjunct al Apărării din Ucraina, Anna Malyar, a anunțat pe contul de Facebook care sunt pierderile estimative ale armatei ruse.

Deși statul ucrainean a suferit mari pagube în urma bombardamentelor rusești, se pare că și Forțele armate ale Federației Ruse a avur pierderi majore ale resurselor umane, dar și materiale.

Ce pierderi a avut Rusia pe frontul de luptă din Ucraina

Conform estimărilor relizate de Ucraina, Vladimir Putin a pierdut pe frontul de luptă 5.710 militari, 29 de elicoptere, 29 de avioane, 198 de tancuri și 846 de vehicule blindate de la începutul atacului asuprea statului ucrainean până la momentul actual.

„Informațiile sunt orientative, deoarece sunt foarte greu de obținut aceste detalii după o luptă în care comandanții s-au concentrat, în primul rând, pe conducerea bătăliei.

În plus, informațiile se pot obține doar după terminarea conflictului, iar luptele sunt extrem de durabile în timp. Datele pot fi primite a doua zi sau chiar o dată la două zile.

Citește și: Apple a luat o decizie radicală la scurt timp de la izbucnirea războiului din Ucraina. Care a fost gestul neașteptat al companiei

De asemenea, dacă lupta a durat toată noaptea și a început la o dată calendaristică, terminându-se la o altă dată, este destul de greu de distins în ce zi au avut loc aceste pierderi.”, a menționat Anna Malyar pe rețelele sociale.

Licerul cecean, despre primele pierderi în rândul luptătorilor săi din Ucraina

Liderul cecen Ramzan Kadîrov, aliat al preşedintelui Vladimir Putin, a dezvăluit marți că doi luptători ceceni și-au pierdut viata în războiul din Ucraina.

"Despre victime. Din nefericire, s-au înregistrat pierderi între cei născuţi în Republica Cecenia. Doi au murit, şase au fost răniţi", a scris Kadîrov pe contul său de pe Telegram, şi a adăugat că orice ordin al Kremlinului "va fi dus la îndeplinire de băieţii noştri, oricare ar fi el", transmite EFE, citat de Agerpres, conform digi24.ro.

"Trupele Gărzii Ruse din Republica Cecenia, înarmate cu echipament de ultimă generaţie, uniforme, pregătite fizic, sunt decise să îndeplinească ordine, indiferent cât de complexe", a mai spus el.

Citește și: Grupul Anonymous a „spart” baza de date a Ministerului Dezvoltării Economice din Rusia. Ce au făcut hackerii cu toate datele

Ramzan Kadîrov susține că este "necesar să se treacă la măsuri de mai mare anvergură pentru a distruge naziştii şi teroriştii (ucraineni), pentru a elibera oraşele". De asemenea, liderul cecen s-a aliat lui Vladimir Putin pentru a lupta împreună împotriva Ucrainei, dar și a Occidentului.

În ceea ce îl privește pe Volodimir Zelenski, Ramza Kadîrov consideră că acesta "a pierdut contactul cu lumea, şi nu de ieri de azi, ci de multă vreme. Nu este guvernat, dar este guvernat. ", conform sursei citate mai sus.

Cine este Alexei Navalnîi, unul dintre cei mai mari contestatari ai lui Vladimir Putin. A lansat un nou apel pentru ruși... Serghei Stahovski luptă în războiul din Ucraina: „Ni s-a pus un pistol la cap. Sper doar să-mi revăd soţia şi să-i cer i...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x